Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledači pokladů našli munici

LIBERECKO - V neděli 14. února 2016 našli v odpoledních hodinách amatérští hledači předmětů historické hodnoty v lese v katastru obce Sychrov nevybuchlou munici. 

Krátce před půl pátou odpoledne na Valentýnskou neděli přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o nálezu munice z druhé světové války v lesním prostoru v katastru obce Sychrov. 

Munici zde našli detektorem kovů tvz. hledači pokladů, amatérští hledači předmětů historické hodnoty, a to v lese poblíž zadní cesty za zámkem Sychrov ve směru na obec Sedlejovice. Bezprostředně po nálezu věc oznámili na Policii ČR. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Hodkovice nad Mohelkou. Po příjezdu na místo,hlídka zajistila místo nálezu a jeho blízké okolí a vyžádala si k nálezu munice policejního pyrotechnika. Přivolaný pyrotechnik z pyrotechnické služby expozitura Teplice skutečně potvrdil, že se jedná o nevybuchlou munici z druhé světové války, a to 2 kusy dělostřeleckých nábojů ráže 75 mm a délky 600 mm. Tyto náboje si na místě převzal k likvidaci. Během nálezu nebyl nikdo zraněn. 
 

16.2.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem