Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledali zloděje, našli sklad zbraní

Strakonice - Policisté hledali možné pachatele vloupání do restaurace, narazili však na maskovaný sklad zbraní, ve kterém nechyběl ani kulomet.  

Opravdu mimořádný pohled se naskytl policistům, kteří prohledávali jeden objekt na Strakonicku.

zbraně II.
Policisty z místního oddělení přivolal oznamovatel, který měl vyrušit při vloupání do objektu restaurace zloděje. Jak pak hlídce upřesnil, pachatelé měli být ozbrojeni.
zbraně I.
Policisté si vyžádali k prohlídce objektu a zákroku proti ozbrojeným pachatelům jihočeskou zásahovou jednotku. Profesionálové ze zásahové jednotky nelezli v domě, místo očekávaných pachatelů, "regulérní" sklad zbraní a munice. V částečně skryté místnosti objevili po jejím otevření (na základě příkazu k domovní prohlídce) kulomet, samopaly, pistole a náboje. Na místě proto také pracoval policejní pyrotechnik a specialista na balistiku z odboru kriminalistické techniky a expertíz. Strakoničtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování.


Oznamovatel, který je zároveň majitelem objektu, byl zadržen. Poslední zbraň, kterou policisté na místě zajišťovali a nakládali, měla pořadové číslo 99. O skutečnosti, jak je která zbraň střelbyschopná rozhodnou až následné expertízy. Podle prvotního šetření by mohlo být funkčních několik desítek zbraní.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

17. dubna 2014

 

Odkazy do noveho okna

zbraně I.

zbraně I. 

Detailní náhled

zbraně II.

zbraně II.  

Detailní náhled

zbraně III.

zbraně III. 

Detailní náhled

zbraně IV.

zbraně IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem