Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Hledáme cyklistu, který srazil dítě a ujel

KLADENSKO – Malý chlapec skončil v nemocnici. 

AKTUALIZACE:

Na začátku října jsme medializovali případ sraženého dítěte bezohledným cyklistou, který v jeho jízdě pokračoval dál. Nyní došlo v případu ke zvratu.

Kladenským strážníkům se podařilo na základě poznatku od občanů ztotožnit cyklistu, který na začátku října srazil malého chlapce na Václavském náměstí v Kladně. Po ,,návštěvě"  mladíka doma a jeho přiznání nám ho předali i s předmětným jízdním kolem.

V sobotu 21. října, v odpoledních hodinách, hlídka městských policistů zjistila totožnost muže a vydala se do místa jeho bydliště. Jedná se o 20letého mladíka. Poté, co strážníkům po zazvonění na zvonek otevřel, bylo mu jasné, proč přijeli. Těm se k celé události, kdy srazil při jízdě na kole dítě, doznal a pak skončil v rukou policie.

V současné době ve věci probíhají potřebné služební úkony.

Chtěli bychom poděkovat médiím za zveřejnění případu v hromadných sdělovacích prostředcích, na základě čehož reagovali občané a pomohli tak ve velké míře se ztotožněním zájmové osoby.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
24. října 2023

______________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE:

Opětovně se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění cyklisty, který 5. října, v čase okolo půl čtvrté odpoledne, srazil malého chlapce na Václavském náměstí v Kladně Kročehlavech.

Ačkoliv se nám po první výzvě ozvalo několik lidí s poznatky k podezřelému muži, bohužel po jejich prověření nás žádný nedovedl k jeho vypátrání.

Šetřením policistů ve spolupráci s kladenskými strážníky se podařilo zachytit bezohledného cyklistu na dalším kamerovém záběru, který je o něco kvalitnější. Proto doufáme, že by ho mohl někdo poznat a pomohl nám jej ztotožnit. 

Pokud víte, o koho se jedná a máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty ze skupiny dopravních nehod na telefonním čísle 974 873 250 nebo na mobilním čísle 702 207 630. Využít můžete také linku tísňového volání 158.

Děkujeme všem předem za jakékoliv informace, které by nás k bezohlednému cyklistovi dovedly.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
20. října 2023

_______________________________________________________________________________________________________________

Dopravní policisté vyjížděli ve čtvrtek 5. října, okolo půl čtvrté odpoledne, na Václavské náměstí v Kladně Kročehlavech, kde naprosto bezohledný cyklista nezjištěné totožnosti srazil na chodníku malého chlapce. Ten skončil se zraněním v nemocnici.

Podle dosavadního šetření k celé události došlo tak, že zatím neztotožněný cyklista oblečený do teplákové soupravy jel na modrobílém jízdním kole po chodníku, kde neměl co dělat a tam srazil dítě předškolního věku, které po nárazu spadlo na zem. Místo toho, aby muž na kole zastavil, celou situaci řešil a poskytl dítěti pomoc, pokračoval v jízdě dál a z místa nehody ujel.

V této souvislosti se obracíme na občany s žádostí o pomoc při ztotožnění cyklisty. Ačkoliv kamerové záznamy nejsou nejkvalitnější, věříme, že by ho i přes to mohl někdo poznat. Pokud víte, o koho se jedná a máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty ze skupiny dopravních nehod na telefonním čísle 974 873 250 nebo na mobilním čísle 702 207 630. Využít můžete také linku tísňového volání 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. října 2023

vytisknout  e-mailem