Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme druhého účastníka dopravní nehody

LIBEREC - V pátek 17. dubna 2015 se v ulici Nákladní střetlo nákladní vozidlo Mercedes s návěsem s neznámým osobním vozidlem. Řidič osobního vozidla z místa nehody ujel. 

V pátek 17. dubna 2015 kolem třetí hodiny odpoledne se stala dopravní nehoda v Liberci, ulici Nákladní. Střetlo se zde nákladní vozidlo s přívěsem s neznámým osobním vozidlem. Řidič nákladního vozidla Mercedes Banz Actros s návěsem Kögel jel ulicí Nákladní ve směru od čerpací stanice ÖMV k nájezdu na rychlostní komunikaci R35 ve směru na Prahu. Na křižovatce s ulicí Doubská neodhadl dobře boční odstup od neznámého protijedoucího osobního vozidla, jehož řidič zastavil, aby umožnil jízdní soupravě bezpečné projetí. Přesto se nákladní vozidlo levým bokem návěsu střetlo  s levým bokem neznámého vozidla. Po střetu neznámý řidič s osobním vozidlem z místa nehody odjel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Řidiče nákladního vozidla podrobili policisté na místě orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Vzhledem k tomu, že druhý řidič z místa nehody ujel, nemohli policisté zjistit, zda tento řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Na návěsu nákladního vozidla vznikla předběžně hmotná škoda ve výši 2 tisíc korun.

Dopravní policisté nyní pátrají po neznámém řidiči, který opustil místo nehody ještě před jejich příjezdem na místo. V souvislosti s tím se obracejí s žádostí o pomoc na veřejnost a hledají případné svědky celé události. Informace je možné policistům sdělit prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na přímo na Dopravním inspektorátu policie Liberec na tel. č.  974 466 570  nebo  974 466 251.


22.4.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem