Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme jednoho z účastníků dopravní nehody

LIBEREC - Dopravní policisté hledají jednoho z účastníků dopravní nehody ze dne 27. července 2016, která se stala v dopoledních hodinách na křižovatce ulic Vojanava a Jáchymovská.  

Nedávno jsme informovali o výtečníkovi, který v ulicích centra Liberce hazardoval se životy druhých. Ve středu 27. července 2016 v dopoledních hodinách, posilněný alkoholem si to brázdil ulicemi Liberce muž seniorského věku. Během chvíle stačil způsobit na dvou místech v městské čtvrti Františkov dopravní nehody. Krátce před desátou hodinou dopoledne jel muž s vozidlem Jeep po vedlejší komunikaci "V Zahrádkách". Na křižovatce s ulicí Švermova se plně nevěnoval řízení a sledoval semafor, přičemž ve chvíli kdy projížděl křižovatkou, najel do zábradlí na protější straně křižovatky. Zábradlí poškodil. Po nehodě si s vozidlem couvnul a z místa nehody odjel ve směru do centra města. Dále pokračoval na křižovatku ulic Vojanova a Jáchymovská, kde naboural zezadu do dvou zaparkovaných vozidel. Poškodil tak vozidlo Opel Corsa a druhé vozidlo se policistům nepodařilo zjistit, neboť se již na místě nehody nenacházelo. Jeho majitel měl z místa nehody odjet poté, co se s ním viník nehody dohodnul a finančně vyrovnal. U vozidla Opel Corsa zanechal vzkaz pro majitele a následně z místa nehody odjel domů.

Zde jej vypátrala hlídka Městské policie Liberec. Řidič se v místě svého bydliště podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní, a to i po opakovaném provedení. Naměřená hodnota se blížila k jedné promile. Řidič se policistům přiznal k požití alkoholu před jízdou a s naměřenou hodnotou souhlasil. Při jeho kolizích naštěstí nebyl nikdo zraněn. Škody na vozidlech a poškozeném zábradlí byly předběžně vyčísleny na 35 tisíc korun. 

Dopravní policisté nyní pátrají po jednom z účastníků dopravní nehody, konkrétně po majiteli neznámého vozidla nabouraného na křižovatce ulic Vojanova a Jáchymovská, Jedná se o majitele vozidla, se kterým se měl finančně vyrovnat viník nehody a který opustil místo nehody ještě před příjezdem policie. Řidič uvedeného vozidla může být pro policisty důležitým svědkem pro objektivní posouzení nehodového děje. Žádáme uvedeného řidiče a zároveň i případné další svědky událostí, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec  tel.číslech: 974 466 570 nebo 974 466 251


22.8.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem