Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme mladé násilníky

Poškozeného napadli, zmlátili a oloupili. Pomůžete je najít? 

Nedlouho po půlnoci sedmnáctého dubna napadla trojice mladíků v ulici Plynární poškozeného. Toho si nedlouho před tím vyhlédli poblíž křižovatky ulic Plynární x Argentinská v Praze 7 a pronásledovali ho až ke stanici metra Nádraží Holešovice.

Tam už poškozený nedokázal před útočníky utíkat, a proto se snažil jejich, nejprve verbálnímu a posléze i fyzickému ataku čelit tváří v tvář. Na to se mu dostal bezpočet nejen úderů, ale i kopanců a ran skateboardy do celého těla.

Jakmile byl napadený mladík tímto atakem paralyzován, sebrali mu hledaní dvoutisícovou hotovost a z místa utekli pryč. Kam zmizeli, to museli velice obtížně zjišťovat kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu.

A ty v tomto směru čekala velice složitá práce, neboť museli shlédnout desítky hodin záznamů všech možných videokamer ať městského kamerového systému, tak výstupů z dalších jiných komerčních záznamových zařízení. Zároveň detektivové pátrali po možných pachatelích přímo v místě události a širokém okolí.

Byť se jednalo o velice, dá se říci, titěrnou práci, podařilo se nakonec získat videozáznam, na kterém je jeden z podezřelých zachycen poměrně zřetelně. Nicméně i tak se do této doby ztotožnit vypátrat a zadržet tohoto mladíka a jeho souputníky nepodařilo.

Proto v tuto chvíli prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Případ kriminalisté prošetřují pro podezření z trestného činu loupež, za což hledaným, v případě vypátrání a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 4. 6. 2019

vytisknout  e-mailem