Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme muže, který se bránil trojici cizinců

Kriminalisté řeší případ pobodání v pražských Kyjích. 

Pražští kriminalisté z třetího policejního obvodu vyšetřují od nočních hodin 30. května případ pobodání v pražských Kyjích. Policisty krátce před druhou hodinou v noci informovala záchranná služba o tom, že záchranáři momentálně ošetřují v bytě v Bryksově ulici muže, který má bodné poranění v oblasti břicha a budou ho okamžitě převážet do nemocnice na operační sál k chirurgickému zákroku.
 
Kriminalisté začali na případu okamžitě pracovat a při vyšetřování se jim podařily zajistit kamerové záznamy z křižovatky ulic Bryksova a Mansfeldova, na kterých je zaznamenaný konflikt skupiny lidí před restaurací Na Růžku. Tři cizinci silně ovlivnění alkoholem opustili restauraci a potkali se s neznámou dvojici opilých mužů. Jeden z trojice cizinců s největší pravděpodobností vyprovokoval konflikt a slovně napadl muže z náhodné dvojice. Když slovní rozepře vygradovala fyzickým útokem ze strany trojice cizinců, neznámý muž z dvojice se začal napadení a kopancům bránit nožem.
 
Sedmadvacetiletému cizinci nakonec způsobil bodné poranění v oblasti břicha. Ostatní účastníci konfliktu mezitím odešli z místa pryč a nikdo tak nezavolal zraněnému rumunsky hovořícímu muži pomoc. Ten odešel do blízkého bytu, odkud si pak zavolal záchrannou službu.
 
Kriminalisté v souvislosti s tímto případem pátrají po dvojici neznámých mužů, zejména však žádají napadeného účastníka potyčky, který se bránil nožem, aby kontaktovali tísňovou linku 158 a poskytli tak důležité svědectví, které by policistům pomohlo k objasnění případu. Vzhledem k tomu, že nejsou zcela jasné okolnosti celého případu, kriminalisté prozatím nezahájili úkony trestního řízení a na případu pracují bez právní kvalifikace.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 26. 6.2013

vytisknout  e-mailem