Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme osoby, které byly ohroženy riskantní jízdou řidiče autobusu

BENEŠOVSKO - Policisté hledají důležité svědky, ale i případné poškozené. 

Kriminalisté z Benešova aktuálně šetří případ řidiče autobusu, který v opilosti usedl za volant a několik hodin po Benešově vozil cestující v MHD.

Vše se odehrálo toto pondělí, tedy 12. června 2023, v době od 4:45 do 8:20 hodin. Řidič autobusu, 65letý muž, řídil autobus MHD linky 2 v Benešově, a to v ulicích Pražská, Antuškova, Na Spořilově, U Pazderny a Jiřího Franka. Nebyl schopen autobus normálně řídit a v zastávkách měl podle výpovědi svědků najíždět až do prostoru zastávek, kde takto ohrozil minimálně 10 osob na zastávce Jiřího Franka. Dále svou jízdou ohrozil minimálně 150 cestujících, které v uvedené době přepravoval.

Jedna ze svědkyň celé události vše nahlásila policistům. Ti na místě u řidiče provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala hodnotu vyšší než 1,6 promile. Policisté muže převezli na služebnu k dalším úkonům a druhý den zahájili jeho trestní stíhání jako obviněného ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. 
Za takové jednání hrozí až 5letý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti.

Žádáme cestující autobusu, kteří ve zmíněné době autobusem cestovali, stejně tak další osoby, které mohly být jízdou řidiče ohroženy, aby se ozvali na linku 158 nebo přímo benešovským policistům na tel. číslo 974 871 514.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. června 2023

vytisknout  e-mailem