Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme podezřelé z loupeže

České Budějovice – Seniorka přišla o 15 tisíc korun. 

Je možné, že se mohou pohybovat po celém Jihočeském kraji. Českobudějovičtí kriminalisté je, podezírají ze spáchání trestného činu loupež. Pomozte nám s odhalením jejich totožnosti.  
 
Dne 18. května 2015 krátce před třetí hodinou odpolední v obci Chrášťany u Týna nad Vltavou měly tři neznámé pachatelky vniknout do jednoho z rodinných domů, kde měly pod záminkou žádosti o vodu do auta odpoutat pozornost seniorky, následně vniknout do domu a zde odcizit kabelku s finanční hotovostí. Když si seniorka všimla, že se děje něco podezřelého, tak ji měly fyzicky napadnout. Incident se naštěstí obešel bez zranění. 
 
Dle popisu by se mělo jednat o tři ženy snědé pleti, dvě z nich ve věku okolo 20 let, delších černých vlasů, oblečené v černých kalhotách a černých halenkách s výšivkou, třetí žena byla ve věku kolem 40 let, blond vlasů, oblečena v úzké béžové sukni a růžové halence.
 
Dle dosavadního šetření by se povedená trojice žen měla pohybovat pravděpodobně ve vozidle Škoda Octavia červené barvy, které by mělo být řízeno mužem.
 
Dále bylo zjištěno, že z místa činu odjeli pravděpodobně  po silnici č. 105 přes obce Koloměřice, Koloděje směrem na Týn nad Vltavou.
 
Pravděpodobně to nebyla jejich jediná zastávka, neboť policisté zjistili, že téhož dne kolem druhé hodiny odpolední se obdobná událost stala ještě v jiných obcích na Písecku. Ženy zde přišli se stejnou legendou, zde však neuspěly.
 
Žádáme tímto každého, kdo by měl k jejich výskytu, pohybu či jakémukoliv dalšímu jednání v průběhu dne 18. května 2015 informace, aby je předal policistům na telefonním čísle 974 226 467 por. Mgr. Lence Ollé, případně prostřednictvím linky tísňového volání číslo 158. Jakákoliv informace je cenná a důležitá. Děkujeme.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr.cz
21. května 2015

vytisknout  e-mailem