Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme podvodného kurýra - aktualizace

Přijel, vyzvedl a odjel. A od té doby „kurýra“ ani zásilku nikdo neviděl. Pomůžete s pátráním? 

Společnost z Prahy 5 si, jako již mnohokrát, objednala kurýrní službu pro přepravu zásilky k zákazníkovi. Jednalo se několik desítek kilogramů vážící a poměrně rozměrnou bednu, obsahující testovací zařízení pro motory automobilů v hodnotě pětasedmdesát tisíc korun.

A stejně jako jindy, tak i tentokrát přijel po několika desítkách minut kurýr k vyzvednutí a odvozu zmiňované zásilky. Muž si počínal velice suverénně a profesionálně, kdy nebylo těžké uvěřit tomu, že svému „řemeslu“ rozumí a pozici kurýra zastává delší dobu.

Dokonce mu jeden ze zaměstnanců pomohl těžké břemeno naložit do auta, načež „poslíček“ převzal i odpovídající dokumentaci a i se zásilkou odjel neznámo kam. V tu chvíli brali zaměstnanci firmy celou věc za vyřízenou a věnovali se svým dalším pracovním povinnostem.

K jejich údivu se ale o deset minut později objevil u dveří společnosti další kurýr. I ten požadoval vydání zásilky, aby ji mohl převézt na předem domluvenou adresu. Pracovníci mu ale oznámili, že jejich zakázku už vyřizuje jeho kolega, načež se tento druhý „poslíček“ otočil na podpatku a odjel si po svém.

Že není něco v pořádku, si uvědomili pracovníci firmy o dva dny později, když jim zavolal zákazník, kdy dodají objednané zboží. Okamžitě tedy ověřovali u kurýrní služby, co že je s jejich zakázkou a proč ještě nedorazila k zákazníkovi. Na to se dozvěděli, že kurýrní služba jejich zakázku nepřevzala a tudíž ji nemohla ani doručit.

Na základě těchto skutečností oznámili poškození celou situaci policistům z místního oddělení Košíře, kteří ji momentálně prošetřují pro podezření z trestného činu krádež, za který hrozí hledanému, v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

Nicméně muže zachyceného na záběru bezpečnostní kamery se zatím najít nepodařilo. Proto nyní prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud tohoto muže poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 29. 4. 2019

Aktualizace 6. 5. 2019

V tuto chvíli děkujeme spoluobčanům a médiím za pomoc při připátrání po neznámém muži. Po zveřejnění pátrací relace jsme téměř obratem přijali na linku tísňového volání 158 několik poznatků k jedné a té samé osobě. Hledaný padesátiletý muž se navíc o den později, tedy třicátého dubna, dostavil osobně na policejní služebnu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 5. 2019

vytisknout  e-mailem