Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Hledáme poškozené

PLZEŇ - Kradl mince z nápojových automatů. Policisté sepisují seznam poškozených. Pokud jste byli obětí i Vy, přihlaste se na policii. 

     Policisté Obvodního oddělení Plzeň – Střed šetří případ podezření ze spáchání přečinu krádež, ke kterému došlo ve dnech 30. a 31. května tohoto roku v Plzni na ulici U Prazdroje. 41letý muž z Českokrumlovska si dne 30. května tohoto roku kolem půl jedné odpoledne ve vestibulu obchodu Hornbach vyhlédl dva nápojové automaty Coca Cola a Selecta a z nich odcizil celkem sedmdesát korun v drobných mincích. U obou automatů postupně do štěrbiny určené pro vhazování mincí natlačil papírový kapesník tak, aby nebyl vidět a zároveň aby zabránil průchodu vhozených mincí do pokladničky. Pak vyčkal na návštěvníky prodejny, kteří dostanou chuť na kávu a do otvoru vhodí peníze. Ti, když nedostali vybraný nápoj ani peníze zpět, z místa odešli. Tohoto okamžik muž využil a za pomoci plechových plíšků peníze z otvoru vyndal. Takto se na místo činu vrátil několikrát. Když zde v jednom případě nalezl na automatu upevněnou cedulku informující klienty, že přístroj je mimo provoz, papír strhl a dál vyčkával na další oběť. Druhého dne, tedy 31. května se stejným způsobem pokusil opět obohatit, avšak byl při svém jednání odhalen pracovníkem ostrahy.
 
      Policisté České republiky v tomto okamžiku mimo jiné zjišťují, kdo byl jednáním pachatele poškozen. Mezi obětmi tohoto protiprávního jednání jsou kromě provozovatele a majitele přístrojů i zákazníci, kteří si chtěli v automatech v době od 12.30 hodin dne 30. května tohoto roku do druhého dne do zhruba 11.10 hodin zakoupit nápoj, peníze do nich vložili, avšak neobdrželi ani zvolené pití ani peníze zpět.
 
     Proto žádáme všechny občany, kteří byli v předmětné době popsaným jednáním poškozeni, aby se neprodleně přihlásili na linku 158 nebo na nejbližší služebnu Policie České republiky.   
 
por. Ing. Hana Štefflová
5. června 2015
 
                                                          

vytisknout  e-mailem