Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme řidiče, který převážel krev

PŘÍBRAM - Muž, který pomáhal policistům, se může přihlásit prostřednictvím linky 158. 

Příbramští policisté prošetřují dopravní nehodu osobního auta s nákladním, kterou bohužel nepřežil muž, který seděl za volantem osobního vozu. Policisté nyní hledají důležitého svědka, který jim byl při nehodě nápomocen, pak ale z místa odjel.

Nehoda se stala krátce před půl devátou ráno 4. července 2023 v katastru obce Vrančice - Životice. Řidič osobního vozu Citroen Xsara, který jel od Strakonic směrem na Prahu, přejel ze zajtím nezjištěných příčin do protisměru, kde v tu dobu projížděl řidič nákladního vozu s návěsem. Muž za volantem Citroenu narazil nejprve do nákladního vozu a následně i do návěsu. Jeho řidič strhl řízení a s celou soupravou skončil mimo vozovku. Střet nepřežil řidič osobního vozu Citroen Xsara, jeho zranění byla neslučitelná se životem.

Jako první byla u nehody hlídka dopravních policistů z Příbrami, která poskytovala řidiči osobního vozu, který byl v autě zaklíněn, první pomoc. U nehody zastavil také řidič modré Škody Octavie, který převážel krev a dopravní hlídce nabízel svou pomoc. Nicméně ještě před zadokumentováním nehody odjel. Policisté z příbramského dopravního inspektorátu nyní žádají tohoto muže, aby se jim přihlásil. Je pro ně důležitým svědkem, který by jim mohl poskytnout důležité informace k dopravní nehodě a přispět k jejímu objektivnímu posouzení. Přihlásil se může prostřednictvím linky 158, kdy její operátoři zprostředkují další kontakt na policisty z příbramského dopravního inspektorátu.

Policisté vyzývají, aby se přihlásili i další svědci, kteří nehodu viděli a nebo ji zaznamenala jejich palubní kamera. I těm je k dispozici tísňová linka 158.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
19. července 2023

vytisknout  e-mailem