Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hledáme svědky

Opavsko - vloupání do pobočky České pošty a dopravní nehoda s cyklistou 

Hlučínští policisté dne 8. října 2014 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. K protiprávnímu jednání mělo dojít někdy v době od 12:00 do 14:55 hodin dne 8. října v Hlučíně - Bobrovníky na ulici Požárnická.
 
Na výše uvedeném místě měl neznámý pachatel vniknout přes vstupní dveře do prostor pobočky České pošty a uvnitř poškodit okno k výdeji balíků. Ačkoliv nebylo nic odcizeno, došlo k poškození vstupních dveří a okna, čímž byla způsobená škoda přesahující 5 tisíc korun.
 
Policisté obvodního oddělení Hlučín se případem intenzivně zabývají a zároveň žádají případné svědky vloupání do pobočky České pošty, kteří by jim mohli podat jakékoliv informace, které by vedly ke zjištění pachatele, aby je neprodleně kontaktovali na přímé telefonní lince 974 737 701. 
 
 

Nehoda s lehkým zraněním cyklisty

 Hledáme svědky dopravní nehody.
 
Opavští dopravní policisté šetří nehodu, která se stala dne 7. října 2014 v 16 hodin v Opavě na ulici Pekařské, při které podle prvotních informací došlo k lehkému zranění 53letého cyklisty.
 
Podle jeho tvrzení měl dosud nezjištěný řidič s neznámým vozidlem modré barvy jet po ulici Pekařské ve směru jízdy od ulice Nákladní, kdy v čtyřramenné křižovatce ulic Pekařská, Oblouková a Ochranova hodlal odbočit vlevo na ulici Obloukovou, kdy neměl dát přednost v jízdě v opačném směru jedoucímu cyklistovi na horském jízdním kole. Ten měl na vzniklou situaci reagovat prudkým brzděním a následným nezvládnutím řízením svého jízdního kola a pádem na vozovku. Ke střetu s nezjištěným vozidlem nedošlo. Řidič neznámého vozidla po pádu cyklisty měl zastavit, vystoupit z vozidla a zeptat se ho na jeho zdravotní stav. Následně z místa odjel.
 
Při dopravní nehodě nedošlo k hmotné škodě na majetku. Zraněný cyklista byl převezen do Slezské nemocnice Opava k ošetření. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem.
 
Policisté dopravního inspektorátu Opava žádají muže, který se měl stát přímým účastníkem dopravní nehody, při které došlo ke zranění cyklisty a také další případné svědky, aby se ozvali na jejich přímou telefonní linku 974 737 574.
  
 
 
 

Další zprávy:

 

Fotbalové a hokejové utkání

Bezpečnostní opatření.
 
Dne 8. října 2014 v době od 16. do 21. hodiny přijala opavská policie v souvislosti s pohárovým fotbalovým utkáním mezi celky SFC Opava a Třinec a také mistrovstvím hokejového utkání mezi mužstvy HC Slezan Opava a HC Bobři Valašské Meziříčí příslušná bezpečnostní opatření. Úzce přitom spolupracovala s Městskou policií Opava, vedením klubů a pořadateli obou akcí.
 
Vedení územního odboru Policie České republiky Opava nasadilo do opatření téměř 4 desítky policistů z pořádkové, kriminální a dopravní policie. Tyto policisty posílilo jedno družstvo speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a v neposlední řadě necelá desítka strážníků Městské policie Opava.
 
Pro fotbalové fanoušky byl vypraven speciální autobus, který vyjížděl z vlakové stanice Opava - východ. Po celou dobu jízdy byl doprovázen policisty. Úkolem policistů bylo zamezit páchání přestupků a trestných činů, monitorovat situaci na příchodových a odchodových trasách fanoušků a zabránit tak jejich případnému střetu. Všechny úkoly spočívající v ochraně bezpečnosti osob a majetku, zajištění klidu a veřejného pořádku byly splněny. K narušení veřejného pořádku nedošlo.
 
 

Řídila pod vlivem návykové látky

Byla jí zakázaná další jízda a zadržen řidičský průkaz.
 
Opavští policisté dne 8. října 2014 na ulici náměstí Republiky v Opavě prováděli kontrolu osobního motorového vozidla Ford KA, které řídila 24letá žena. V rámci kontroly se řidička podrobila orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivně na látky Amfetamin, Metamfetamin a Extázi. Mladá řidička se policistům k požití pervitinu doznala. Následně byla vyzvána k lékařskému vyšetření, který je spojen s odběrem biologického materiálu, čemuž vyhověla. Byla ji zakázaná další jízda a zadržen řidičský průkaz.  
 
 
 
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 
Opava 9. října 2014

vytisknout  e-mailem