Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

LIBEREC - Nehoda se stala 31. srpna 2015 na křižovatce ulic 8. března a B. Němcové. Neznámý řidič osobního vozidla zde ohrozil autobus MHD a z místa nehody následně ujel. 

Poslední den velkých letních prázdnin 31. srpna 2015 řešili v odpoledních hodinách policisté dopravní nehodu v Liberci na křižovatce ulic 8. března a B. Němcové, kdy jeden z účastníků nehody z místa ujel. Nehoda se stala krátce po třetí hodině odpoledne. Neznámý řidič, který jel v nezjištěném osobním vozidle od ulice Fügnerova na Šaldovo náměstí, zde ohrozil řidiče autobusu MHD. Před křižovatkou s ulicí B. Němcové nedal znamení o změně směru jízdy a ohrozil při přejíždění z pravého jízdního pruhu do levého ve stejném směru jedoucí autobus MHD zn. Sor linku č. 13. Řidič autobusu byl nucen prudce zabrzdit a zastavit, přičemž došlo k pádu několika cestujících na podlahu. Ke střetu s osobním vozidlem nedošlo. Řidič osobního vozidla z místa ujel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Při nehodě utrěpěli lehká zranění tři cestující v autobuse. Z místa je převezlo na ošetření do Krajské nemocnice Liberec vozidlo zdravotnické záchranné služby, kde byli po ošetření propuštěni do domácího léčení. Řidiče autobusu podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. U neznámého řidiče, který z místa nehody ujel, nemohla být dechová zkouška provedena.

V souvislosti s touto nehodou se nyní obracíme na případné svědky události. Šetřením se policistům podařilo zjistit, že vozidlo, které z místa nehody ujelo, mělo být oranžové či červené barvy. Informace je možné policistům sdělit přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec prostřednictvím tel. čísel  974 466 580  nebo  974 466 251 nebo lze využít  bezplatnou tísňovou linku 158.
 

29.10.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem