Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky kuriózní dopravní nehody

LIBEREC - V úterý 19. května 2015 se v odpoledních hodinách stala v ulici Nákladní dopravní nehoda, při níž se autobus MHD střetl s chodcem. Chodec utrpěl lehké zranění. 

Kuriózní dopravní nehodu řešili  policisté  během uplynulého týdne v Liberci, ulici Nákladní. Nehoda se stala v úterý 19. května 2015 ve třičtvrtě na čtyři odpoledne. Autobus MHD zde narazil do muže, který stál  u sloupu veřejného osvětlení a v tu dobu připevňoval na sloup reklamní plakát. Společně s ním připevňoval reklamu další muž, který stál v tu dobu na kovovém žebříku opřeném o sloup.

Řidič MHD jel v tu dobu jako náhradní spoj - výluka vlakových spojů a měl namířeno ve směru do ulice Košická. Ve chvíli, kdy vyjížděl od pravého okraje vozovky, vybočil pravým zadním rohem autobusu za okraj silnice nad chodník. Při vybočení se autobus střetl s mužem, který stál u sloupu s plakátem. Natlačil jej na sloup a na žebřík, čímž došlo zároveň i k podtržení žebříku, na kterém stál druhý muž. Ten následkem toho spadl ze žebříku na zem.

Při nehodě utrpěl lehké zranění 72leý muž, který stál v době nehody na zemi u žebříku. Ošetření v Krajské nemocnici Liberec však vyhledal až následující den od nehody. Po ošetření v nemocnici byl propuštěn do domácího léčení. Druhý 45letý muž, který spadl ze žebříku, měl neskutečné štěstí, neboť vyvázl z nehody bez zranění. Dechové zkoušky nemohli policisté u  účastníků dopravní nehody provést z důvodu pozdního oznámení.

V tuto chvíli policisté zjišťují řidiče autobusu MHD, který byl účastníkem této dopravní nehody a zároveň hledají případné svědky, kteří by mohli svým svědectvím přispět k objektivnímu posouzení nehodového děje. Informace je možné volat na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo přímo policistům na Dopravní inspektorát policie Liberec tel. čísla: 974 466 570  nebo  974 466 251.


24.5.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem