Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

Prachatice – Vimperk – Neznámý řidič nákladního vozidla včera zrcátkem zavadil o chodce, nezastavil a ujel. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Prachatičtí dopravní policisté včera ve čtvrt na osm ráno vyjížděli k dopravní nehodě, ke které došlo v ulici Špidrova ve Vimperku, ve směru Vimperk – Prachatice. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud neznámý řidič přesně nezjištěného nákladního vozidla, který se pravým zpětným zrcátkem střetl s chodcem, který šel za krajnicí komunikace. Při střetu došlo k lehkému zranění chodce. Řidič nákladního vozidla na místě nezastavil a z místa nehody ujel. Dále došlo k hmotné škodě na zrcátku, jehož uražená část zůstalo na místě nehody. Chodec byl po nehodě odvezen na ošetření do nemocnice. Vzhledem k tomu, že ve věci by se mohlo jednat o přečin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, případ si převzali prachatičtí kriminalisté.

Pravděpodobný popis vozidla a řidiče: Jednalo se o nákladní vozidlo značky MAN nebo IVECO o nosnosti do 3 500 kilogramů, s bílou kabinou, nákladní prostor byl tvořen konstrukcí potaženou plachtou bílé a šedivé barvy, na přední části kabiny byla v prostoru chladiče černá obdélníková maska. Ve vozidle seděl pouze řidič ve věku okolo 40 let, silnější postavy, barva vlasů hnědá, ostříhané strojkem tak na tři milimetry, bez brýlí a vousů, 

Prachatičtí kriminalisté žádají svědky této dopravní nehody o informace. Veškeré informace k celé události, motorovému vozidlu či řidiči, prosím, sdělte na linku Policie České republiky 158. Děkujeme.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
24. července 2015
 

vytisknout  e-mailem