Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

LIBEREC - Ve čtvrtek 6. srpna se v podvečer na parkovací ploše v ulici Česká střetli dva cyklisté. Po druhém účastníkovi nehody nyní policisté pátrají. 

Ve čtvrtek 6. srpna 2015 ve třičtvrtě na šest večer se stala dopravní nehoda v Liberci, v ulici České Mládeže. Došlo zde ke střetu dvou cyklistů. Neznámý cyklista jel  na jízdním kole  po parkovací ploše, která přiléhá ke kruhovému objezdu. Měl namířeno ve směru od veseckého sportovního areálu ke kruhovému objezdu a z dosud nezjištěných příčin narazil předním kolem  do předního kola jiného cyklisty. Ten jel na jízdním kole značky Chicago KTM po stejné parkovací ploše ve směru od ulice Česká na kruhový objezd. Poté, co došlo mezi cyklisty ke střetu, neznámý cyklista z místa nehody ujel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Cyklista na jízdním kole Chicago utrpěl při nehodě lehké zranění, se kterým  jej z místa nehody převezlo vozidlo zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec, kde byl následně hospitalizován. Zda došlo i ke zranění druhého cyklisty, či ke škodě na jeho jízdním kole, nelze vyloučit. U cyklisty, který zůstal na místě nehody, provedli policisté orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl negativní.

Nehodou se v tuto chvíli zabývají policisté z Dopravního inspektorátu policie v Liberci, kteří pátrají po cyklistovi, který z místa nehody ujel,  a  po ženě, která jej na kole doprovázela. Cyklista se pohyboval se na černém jízdním horském kole. Jednalo se o muže ve věku kolem 50 let, delších šedých vlasů, štíhlé vysoké postavy. Muž měl v době nehody na sobě kraťasy tmavé barvy, hovořil česky a byl spálený od slunce. Cyklista jel ve společnosti  ženy ve věku kolem 40 let, vysoké štíhlé sportovní postavy, tmavých vlasů česaných do culíku. Žena měla na sobě kraťasy a růžové tričko. Rovněž hovořila česky.

Policisté se rovněž obracejí na případné svědky události, aby se přihlásili na bezplatné tísňové lince 158 nebo přímo na Dopravním inspektorátu policie Liberec tel. číslech 974 466 251  nebo  974 466 577.
 

10.8.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem