Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

LIBEREC - Ve středu 20. prosince 2023 došlo v Liberci, na ulici Jablonecká, na vyznačeném přechodu pro chodce ke střetu osobního vozidla VW Touran s chodkyní. 

Policisté z Dopravního inspektorátu Liberec šetří dopravní nehodu, která se stala ve středu 20. prosince 2023 krátce před sedmou hodinou ranní v Liberci, na vyznačeném přechodu pro chodce v ulici Jablonecká. Ve směru od ulice Dvorská k ulici Broumovská jel řidič osobního vozidla VW Touran, který se na přechodu pro chodce střetl s mladistvou chodkyní, která v tu dobu přecházela  ve směru od budovy učiliště k tramvajové a autobusové zastávce U Lomu. Došlo tak ke střetu pravé přední části vozidla s dívkou. Ta následně upadla na pravý chodník. Dívka utrpěla lehké zranění. Účastníci dopravní nehody však místo opustili, aniž by učinili opatření, která jim ukládá zákon. Z uvedeného důvodu nemohla být u účastníků provedena orientační dechová zkouška na alkohol a nehoda řádně zadokumentována. Dopravní nehodu nahlásili až dodatečně. 

V souvislosti s objasňováním této dopravní nehody se obracíme na případné svědky události, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158  nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec  tel.číslech: 974 466 254  nebo  974 466 251. Jakékoliv informace k této nehodě mohou policistům přispět k objektivnímu posouzení nehodového děje a určení míry zavinění ze strany jednotlivých účatníků.

17. 1. 2024
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem