Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Hledáme svědky dopravních nehod

DOMAŽLICKO – Poskytnuté informace by pomohly objasnit příčinu a průběh nehod.  

     Dopravní policisté se obracejí na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod, ke kterým došlo v průběhu srpna na silnicích Domažlicka. Svým svědectvím by pomohli objasnit průběh nehod i totožnost neznámých řidičů.
     Jedna z těchto dopravních nehod se stala dne 17. září 2013 v době od 08:00 hodin do 13:00 hodin v obci Domažlice na parkovišti před obchodním domem Penny v Husově třídě. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované osobní vozidlo tovární značky Mitsubishi Colt. Z místa dopravní nehody ujel a zanechal za sebou škodu na vozidle Mitsubishi ve výši 5 tisíc korun. 
     K další dopravní nehodě došlo dne 17. září 2013 v 11:05 hodin na silnici mezi obcemi Brnířov a Hluboká. Řidič osobního vozidla Peugeot 405 jedoucí ve směru od obce Hluboká na obec Brnířov při jízdě po přímém úseku začal předjíždět z levé strany pomalu jedoucí vozidlo. V době, kdy vybočil ze směru své jízdy, byl z levé strany předjížděn řidičem nákladního automobilu značky MAN s návěsem a došlo k bočnímu střetu obou vozidel. Podle vyjádření řidiče peugeotu měl zapnutý levý ukazatel směru, než začal odbočovat, a přijíždějící nákladní automobil v levém zpětném zrcátku předjíždět neviděl. Řidič MANu uvedl, že řidič peugeotu začal předjíždět pomalu jedoucí vozidlo v době, kdy byl již předjížděn.
     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, aby se přihlásili osobně na dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovali na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
26. září 2013
 

vytisknout  e-mailem