Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme svědky dopravních nehod

České Budějovice - Vaše svědectví může policistům pomoci s jejich objasněním.  

Českobudějovičtí dopravní policisté žádají občany o pomoc při objasňování několik dopravních nehod, které se v uplynulých dnech staly na území Jihočeského kraje.

První nehoda se stala dne 22. října v době kolem 15:50 hodiny v ulici Nádražní u č.p. 1081 za železničním přejezdem ve směru od ulice Pekárenská k ulici Pražská. Střetla se zde dvě osobní vozidla s nezjištěným dodávkovým autem. Vozidlo značky Škoda Felicia  zezadu narazilo do vozidla značky  Audi A4, které bylo dále ještě naraženo na vpředu stojící bílé dodávkové vozidlo. Řidič dodávky po nehodě své vozidlo prohlédnul, neshledal na něm žádné poškození a z místa odjel. Policisté proto žádají tohoto řidiče a také případné další svědky popsané nehody, aby se přihlásili na telefonu 974 226 588 nebo na lince 158.

Ke druhé nehodě došlo dne 23. října 2013 okolo 11:00 hodiny na cyklostezce poblíž Sídliště Vltava u připojení k obchodnímu domu Lidl. Na cyklostezce srazil cyklista strážnici městské policie. V době dopravní nehody se po cyklostezce měla pohybovat i paní s kočárkem a další cyklista. Ve výpovědích účastníků této nehody jsou rozpory, proto policisté žádají další svědky, kteří by svou výpovědí mohli objasnit její  příčinu a vznik. Pokud máte k této nehodě bližší informace, volejte na telefonní číslo 974 226 588 nebo 974 226 580 nebo přímo na linku 158.

Třetí nehodě se stala dne 27. října 2013 okolo 11:40 hodiny v obci Staré Hodějovice na křižovatce ulic Novohradská a Hodějovická. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Střetla se  zde dvě osobní vozidla tak, že vůz značky Škoda Felicia narazil zezadu do vozidla značky Škoda Fabia combi. Po střetu řidička vlevo odbočujícího vozidla značky Škoda Felicia  nezastavila na místě, ale odjela směrem do centra Starých Hodějovic, aniž by druhému řidiči poskytla základní údaje. Policisté proto žádají právě tuto řidičku a další případné svědky události, aby se přihlásili na telefonním čísle 974 226 588 nebo na linku 158.

Všem případným svědkům předem děkujeme za spolupráci.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz

1. listopadu 2013

 

vytisknout  e-mailem