Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledáme svědky nehody

TEPLICE - Žádáme občany o pomoc; Kradli radiátory i elektroinstalaci... 

Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 26. srpna 2010 ve 13.00 hodin v Teplicích na Benešově náměstí. Na výjezdu od autobusové zastávky směrem do ul. Masarykova se střetla osobní vozidla Škoda Fabia a Ford Focus. Prosíme svědky této nehody, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 267 (260). Děkujeme za spolupráci.
 
Kradli radiátory i elektroinstalaci
     Z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci obvinil policejní komisař 4 muže z Teplicka. Od května loňského roku do letošního léta opakovaně vnikli do dvou neobydlených domů v centru Teplic, kde buď sami, nebo ve dvojících kradli hliníkové a litinové radiátory, elektroinstalaci a další kovové věci, které následně prodávali do výkupen sběrných surovin.  Výše způsobené škody nebyla poškozenými zatím vyčíslena, všem lapkům hrozí až dva roky za mřížemi. Nebylo by to pro ně nic nového, všichni bez výjimky byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.
 
S kradeným autem daleko neujel
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil osobní vozidlo VW Passat. S kradeným autem však daleko nedojel, vjel totiž do slepé ulice uzavřené třiceticentimetrovými obrubníky, do kterých bez brzdění najel. Od nabouraného vozidla pak pachatel utekl, majitel vyčíslil škodu na poškozeném autě na 30 tisíc korun. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Tři roky okrádala stát
     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 36leté ženě, která okradla stát o více jak 146 tisíc korun. Od roku 2006 do roku 2009 totiž v České republice opakovaně pobírala sociální dávky a příspěvky na dítě, ačkoliv jí byly v této době vypláceny obdobné přídavky jiným státem Evropské unie. Přestože byla poučena o povinnosti nahlásit úřadům veškeré změny ve skutečnostech, které jsou rozhodné pro trvání nároku na dávku, její výši a výplatu, toto neučinila a vědomě zamlčela, že již dávky pobírá ve Velké Británii. Nyní byla žena obviněna z trestného činu podvodu.
 
 
Teplice, 8. 9. 2010, nprap. Daniel Vítek

vytisknout  e-mailem