Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledáme svědky nehody

CHOMUTOV - S odvoláním neuspěl, Řádil v pronajatém bytě.... 

Hledáme svědky nehody
V pondělí 29.8.2011 došlo v 15.30 hodin na místní komunikaci sídliště Písečná v Chomutově, v těsné blízkosti za křižovatkou ulic Kamenná a Borová, k dopravní nehodě. Dosud nezjištěný řidič osobního automobilu černé barvy (pravděpodobně Renault) přejel za křižovatkou z nezjištěných příčin do protisměru, kde ohrozil projíždějící trolejbus. Řidič trolejbusu strhl řízení a začal prudce brzdit. V důsledku toho byla v trolejbuse zraněna cestující – 76letá žena. Žádáme případné svědky této kolize, kteří by mohli poskytnou jakékoli informace, ať zavolají na linku 158 nebo přímo na dopravní inspektorát PČR Územní odbor Chomutov telefon 974 447 258 nebo 974 447 251.
 
S odvoláním neuspěl
Obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí čeká na 42letého muže z Kadaně. V únoru letošního roku byl odsouzen Okresním soudem Chomutov k trestu vykonání obecně prospěšných prací. Proti rozsudku se odvolal. Krajský soud Ústí nad Labem následně rozhodl – rozsudek změnil na trest odnětí svobody ve věznici. Rozhodnutí muž přijal, do věznice však nenastoupil. Do výkonu trestu v Litoměřické věznici ho proto doprovodila policejní eskorta.
 
Řádil v pronajatém bytě
V pronajatém bytě v Klášterci nad Ohří žil 37letý muž z Jáchymova. Po jeho odchodu z bytu se majitelka nestačila divit. Odcizil nejen světla, skříň, stůl, židle a dvě sedací soupravy, ale do zdí vyvrtal několik otvorů, poškodil vanu, umyvadlo a poničil stěny. Poškozená vyčíslila celkovou škodu na 37 tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Loupež si vymyslel
Na policejní útvar v Klášterci nad Ohří se dostavil muž z Kadaně a oznámil, že byl přepaden. K napadení došlo v lese poblíž Rašovic, kde čtveřice neznámých mužů na něm požadovala cigaretu a následně i peníze. Když jeden z pachatelů zaútočil, začal se poškozený bránit, to je zřejmě zaskočilo a tak nakonec všichni utekli. Již při výpovědi policisté zjistili, že nesouhlasí některé skutečnosti, které poškozený uváděl. Ten se nakonec přiznal, že si všechno vymyslel, napaden nebyl. Nedokázal ani zdůvodnit, proč nemluvil pravdu. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, mohli policisté vyšetřování loupeže odložit.
 
Jedny dveře nepřekonal, druhými vnikl dovnitř
V obci Hora sv. Šebestiána se kdosi vloupal do chalupy. Policisté na místě zjistili, že to zloděj zkoušel nejprve vchodovými dveřmi, které ale nápor vydržely. To pachatele ovšem neodradilo a tak to zkusil dveřmi do chléva. Pak mu v pohybu po celém domě již nic nebránilo. Majitel při výpovědi uvedl, že zmizel kuchyňský sporák, troje kamna, plynové PB lahve, turistický vařič, nádobí, kabely a další věci. Celkovou škodu vyčíslil na 47 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže čeká na případného pachatele i obvinění z poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
Vykradl auto a sebral kameru
Z čerpací stanice na Chomutovsku zmizela před časem bezpečnostní kamera. Kompletní přístroj pachatel odmontoval z držáku na sloupu, poškozené firmě vznikla škoda ve výši 11 tisíc korun. K události došlo na konci března a nyní mohli policisté obvinit z krádeže 25letého muže z okresního města. Z vyšetřování dále vyplynulo, že o několik dní později vnikl pachatel v Nádražní ulici do zaparkovaného vozidla, odkud sebral tašku s věcmi a způsobil škodu za 2 tisíce korun. Chomutovák stál před soudem za obdobnou trestnou činnost v nedávné době, odcházel odtud s podmínečným trestem.
 
31. srpna 2011   
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem