Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme svědky poražené cyklistky

Na křižovatce na Říkov v České Skalici 

Sražená cyklistka - Česká Skalice 5.8.2008 Sražená cyklistka - Česká Skalice 5.8.2008
Dopravní policie v Náchodě hledá svědky dopravní nehody, která se stala první srpnový týden v České Skalici. K nehodě došlo v úterý 5. srpna krátce po půl třetí odpoledne na křižovatce pod náměstím směrem na Říkov. V tu dobu tam řidič světlého osobního vozidla octavia předjížděl cyklistku, na křižovatce těsně před ní zatočil z hlavní silnice směrem na Říkov, cyklistce tím vjel do jízdní dráhy a srazil jí na vozovku. Řidič světlého vozidla bez zastavení a poskytnutí pomoci z místa nehody ujel. Dopravní policie nyní získala záběry z průmyslových kamer, a na jejich základě žádá o přihlášení dva svědky této nehody, muže a ženu na přechodu pro chodce, kteří vše viděli a následně poskytli sražené cyklistce první pomoc.
 
Muž i žena přecházeli v dobu nehody, tedy ve 14.35 hodin, přes přechod pro chodce směrem od vrátnice firmy Platex k malému parkovišti u splavu. Jednalo se o staršího muže vedoucího jízdní kolo oblečeného v bílé košili a tmavých kalhotách. Na hlavě měl muž bílý klobouk. Na jízdním kole měl pověšenou tašku. Vedle něj přecházela přes silnici žena v růžovém tričku s páskem a bílých krátkých kalhotách.
 
Nehoda se stala na křižovatce zhruba 15 metrů od přechodu, automobil bez zastavení odjel směrem na Říkov, muž na přechodu dal podržet své kolo ženě v růžovém tričku a spěchal na pomoc cyklistce ležící na silnici.
 

K řádnému vyšetření nehody a vyvození právních důsledků pro nezodpovědného řidiče žádáme zejména výše popsaného muže a ženu, aby se přihlásili se svým svědectvím buď na lince 158, nebo na Obvodním oddělení policie v České Skalici, tel. 974 534 721, nebo na kterékoli policejní služebně či přímo na skupině dopravních nehod náchodského dopravního inspektorátu na telefon 974 534 254.

Odkazy do noveho okna

Sražená cyklistka - Česká Skalice 5.8.2008

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Sražená cyklistka - Česká Skalice 5.8.2008

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem