Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky požáru v Jílovém

LIBEREC - Případ vyšetřují krajští kriminalisté. 

V neděli, 4. října 2009, zasahovali hasiči brzy ráno v Jílovém u Hodkovic nad Mohelkou. Došlo tam k požáru provozovny, kde se nabízejí motocykly, čtyřkolky, dále různé motodoplňky, a krom toho se zde provádí i servis.

Před čtvrtou hodinou ráno se hasičům podařilo požár lokalizovat. Při následném ohledání požářiště a rovněž dalším šetřením došli kriminalisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů k závěru, že požár někdo založil úmyslně. Předtím se ale do provozovny někdo vloupal a odcizil téměř dvě desítky motorek a čtyřkolek, dále pak různé vystavené doplňky a nářadí. Krádeží a následným požárem způsobil zatím neznámý pachatel škodu v řádech několika miliónů korun.

Případem se intenzívně zabývají krajští kriminalisté, kterým by mohli při objasňování této události pomoci i všímaví občané. Pomohla by jim jakákoliv informace k vozidlům a osobám, které se v blízkosti provozovny pohybovaly před samotným požárem, anebo mají informace o odcizených motocyklech či věcech. Tyto informace je možné sdělit na telefon: 974 466 626, 627. Občané mohou také využít bezplatnou tísňovou linku 158, anebo se mohou obrátit na kterékoliv policejní oddělení.

Každá informace, byť i z pohledu občana nedůležitá, může významným způsobem pomoci při objasňování tohoto činu
a zjištění pachatele.



 

Vlasta Suchánková
tisková mluvčí PČR Liberec

vytisknout  e-mailem