Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledaný muž byl vypátrán po šesti letech

BEROUNSKO – Vše nasvědčovalo tomu, že již není naživu. 

Od roku 2011 pátrali berounští kriminalisté po hledaném 39letém muži, který již delší dobu neplnil vyživovací povinnost vůči svým dvěma nezletilým dětem. Na základě těchto skutečností byl na muže vydán příkaz k zadržení. Kriminalisté zjišťovali a prověřovali veškeré informace, které by vedly k jeho vypátrání. Zjistili, že muž kromě neplnění vyživovací povinnosti dlužil dalším několika lidem zapůjčené peníze. To byl zřejmě další z důvodů, proč zmizel a nikomu z příbuzných a přátel o sobě nepodal žádné zprávy.

 

V průběhu pátrání se policisté začali přiklánět k verzi, že hledaný již zřejmě nebude naživu. Muž jakoby zmizel beze stopy. Bylo zjištěno, že po celou dobu nenavštívil žádné zdravotnické zařízení, a pokud ano, tak pod jinou identitou. Neplatil sociální a zdravotní pojištění a jeho výskyt nebyl nikde zaznamenán. S ohledem na veškeré tyto skutečnosti byla jeho bývalá žena rozhodnuta, na jejíž děti neplatil výživné, požádat soud o prohlášení muže za mrtvého.

 

Dne 14. 1. 2017 se policistům podařilo muže po šesti letech vypátrat v obci Šestajovice, kde žil s novou přítelkyní. Důvodem jeho zmizení byla skutečnost, že je celostátně hledanou osobou. Dlouhodobě se skrýval, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Po vypátrání byl předán našim kriminalistům a v současné době je stíhán na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až roční trest odnětí svobody.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
23. ledna 2017

 

vytisknout  e-mailem