Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Hledaný muž odcizil v prodejně brýle

JIHLAVSKO: Brýle v hodnotě téměř šestadvacet tisíc korun po dopadení vydal 

V úterý 28. srpna byl při krádeži v prodejně přistižen devatenáctiletý muž, u kterého policisté následně zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání.
Před sedmou hodinou večer přišel do prodejny obchodního centra na ulici Hradební v Jihlavě. Odcizil celkem šest kusů vystavených brýlí v hodnotě téměř šestadvacet tisíc korun. Odcizené brýle uložil do kapes a bez zaplacení z prodejny odešel.
Prodavačka, která si krádeže všimla, za mužem okamžitě vyběhla. Domnívala se ale, že muž odcizil jen dvoje brýle a požadovala jejich vrácení. Muž jí brýle vydal a odešel do prostoru garáží, odkud se poté vrátil zpět na chodbu obchodního centra. V té době prodavačka při kontrole zjistila, že ve skutečnosti pachatel odcizil celkem šest kusů brýlí. Podezřelého muže opět vyhledala, přivolala policejní hlídku a do jejich příjezdu pachatele společně s pracovníkem ostrahy na místě zdrželi. Podezřelý muž poté i zbývající odcizené brýle vydal.
Policisté dále při kontrole podezřelého zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Na devatenáctiletého muže z Brněnska byl vydán souhlas se zadržením. Policisté ho zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Policejní inspektor sdělil mladému muži podezření ze spáchání přečinu krádež. Následně byl eskortován na příslušný policejní útvar k provedení dalších nezbytných úkonů.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. srpna 2012

vytisknout  e-mailem