Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledaný provedl vloupačky

LOUNY - Byl na něj příkaz k dodání do výkonu trestu... 

Celostátně hledaného pachatele zadrželi v minulých dnech podbořanští policisté v Malé Černoci. Na 51letého muže z Podbořanska byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody Okresním soudem v Lounech za spáchanou trestnou činnost. Vypátraný muž se při výslechu na policejní služebně doznal ještě k další trestné činnosti. Koncem října tohoto roku se opakovaně vloupal do jedné chalupy v obci Malá Černoc. V obou případech si z obydlí odnesl alkoholické nápoje. I když způsobená škoda byla odhadnuta na cca jeden tisíc korun, dopustil se uvedený muž hned dvou trestných činů: krádeže a porušování domovní svobody. Ve zkráceném přípravném řízení si z uvedených skutků vyslechl sdělení podezření a následně byl eskortován do věznice v Litoměřicích.  

U hřbitova byl nalezen granát

Policejní pyrotechnik vyjížděl v sobotu odpoledne do obce Černčice na Podbořansku, kde místní občan nalezl munici. Objevil ji vedle tamního hřbitova a o nálezu ihned vyrozuměl policisty. Hlídka oblast nálezu zajistila a přivolala specialistu z Ústí nad Labem. Pyrotechnik na místě stanovil, že se jedná o dělostřelecký granát tříštivý, ráže 100 mm, ruské výroby. Munici zajistil a odvezl k zneškodnění. Ke zranění osob ani škodě na majetku nedošlo.

Opilý havaroval

V pátek večer se na silnici III. třídy č. 2243, ve směru od Kryr na Petrohrad, odehrála dopravní nehoda. Na svědomí ji má 22letý mladík z Podbořan, který usedl za volant osobního vozidla zn. Škoda Favorit opilý. Před obcí Černčice nezvládl řízení a po projetí pravotočivé zatáčky vjel vlevo mimo komunikaci, kde v silničním svahu narazil do sloupu elektrického vedení. Následně vjel do chmelnice, a tam poškodil ukotvení chmelničního sloupu. Při nehodě byli zraněni dva mladí spolujezdci, nedali však souhlas s vydáním lékařské zprávy. Řidič vozidla utrpěl při havárii naštěstí jen oděrky. Orientační dechovou zkouškou mu policisté naměřili nejprve 1, 47 promile, následně 1, 10 promile alkoholu v dechu. Řidič požití alkoholu před jízdou přiznal. Nehoda je dále v šetření policie.

Další opilec řídil v Žatci, navíc v zákazu

Podezření hned ze dvou trestných činů si vykoledoval 37letý muž z Olomoucka. V Chomutovské ulici v Žatci řídil ze soboty na neděli osobní vůz zn. Seat Ibiza, když jej kontrolovali policisté. Ti zjistili, že z dechu muže je cítit alkohol, což následně potvrdila i provedená dechová zkouška. Nejprve naměřila 1, 38 a po půlhodině 1, 35 promile alkoholu v dechu. Lustrací dále policisté zjistili, že registrační značka patří na jiné vozidlo a že řidič má až do konce března roku 2011 uložen zákaz řízení. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po výslechu jej ze zadržení propustili.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 22. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem