Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hlídce nezastavil

MOST - Věděl proč, má zákaz řízení a měl pozitivní test na drogu; Utíkal s lahvemi Whisky v rukávech bundy. 

 Hlídce ujížděl, dostal smyk, který ho zastavil. Měl pozitivní test na drogy a zákaz řízení

Vyšetřovatel mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 23etému muži z Chomutova. Ten byl o víkendu v noční době stavěn policejní hlídkou v rámci bezpečnostního opatření na silnici I/13. Řidič však nereagoval na výzvy k zastavení a v jízdě pokračoval po silnici I/13 směrem na Chomutov. Za obcí Souš dostal s vozidlem smyk a zůstal stát mimo vozovku. Tam ho zastihla hlídka dopravní police, která jela za ním. U muže byla provedena dechová zkouška na alkohol, byla negativní. Pozitivní byl test na metamfetamin. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Skončil v policejní cele. Má platný zákaz řízení do roku 2017. Policie případ nadále prověřuje i kvůli podezření z přečinu násilí proti úřední osobě, neboť řidič měl ohrozit policistu, který ho hodlal zastavit.


 

Lapka utekl s lupem v rukávech bundy, zadržel ho policista

Policista obvodního oddělení zadržel minulý týden dopoledne 19letého mladíka, který utíkal před pracovníkem ostrahy poté, co v obchodním centru odcizil dvě láhve whisky v hodnotě 998 korun. Lup si uložil do rukávů bundy a poté prošel pokladnou bez zaplacení. Ihned se dal na útěk a běžel ulicí J. Průchy směrem k dětskému centru. Pracovník ostrahy běžel za ním a volal o pomoc. V blízkosti budovy se nacházel policista obvodního oddělení, který tam vykonával obchůzkovou činnost a volání zaslechl. Viděl dva běžící muže a prvního zadržel. Odcizené zboží se nepoškodilo a bylo vráceno zpět prodejně. Muž si s ohledem na kriminální minulost převzal na policejním oddělení záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Z chatky kdosi ukradl vzduchovku

Nevítaného návštěvníka zaznamenal majitel zahradní chatky v obci Braňany na Mostecku. Lapka vnikl v zatím přesně nezjištěnou dobu na pozemek zahrady a poté se dostal do chatky a z ní odcizil vzduchovou pušku v hodnotě jeden tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří obrničtí policisté.


 

Z aut zmizela navigace i hokejový chránič

Případy krádeží vloupáním do motorových vozidel šetří policisté. V Mostě neznámý lapka vnikl násilím do škodovky a z ní odcizil autonavigaci v hodnotě 40 tisíc korun. Jiný zloděj se v obci Lom na Litvínovsku vloupal do zaparkovaného auta a odnesl z něj kufr s nářadím a hokejový chránič. Motorista vyčíslil škodu na částku 14 000 korun. V obci Nová Ves v Horách se neznámý pachatel dostal do vozidla značky VW a přivlastnil si navigační systém v hodnotě 30 000 korun.


 

Do prázdných bytů opět zavítal zloděj

Policie v Hamru šetří další případ krádeže věcí z vybydlených bytů. Neznámý poberta v panelovém domě v Janově překonal u dvou bytů uzamčené vstupní dveře. Uvnitř bytů odcizil dva kusy vodoměrů a dvě vodovodní baterie. Sdružení vlastníků vyčíslilo škodu na částku 3 300 korun.


 

Most 1. dubna 2015

nprap. Ludmila Světláková


 


 

vytisknout  e-mailem