Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hlídka se nenechala odbýt

KROMĚŘÍŽSKO: Podezřelého vykázala z bytu, nyní jeho jednání prověřují kriminalisté. 

V pondělí zavolala na linku 112 sedmadvacetiletá žena, která prosila o pomoc, šeptem sdělila adresu bytu v Kroměříži a pak rychle zavěsila. Poté již telefon nikdo nebral.

Na místo ihned vyrazila kroměřížská prvosledová hlídka. Ta opakovaně zvonila u dveří. Nikdo však neotvíral a z bytu nebyl slyšet žádný zvuk. Policisté ale poslechem zjistili, že uvnitř zřejmě někdo drží zvonek, aby nezvonil. Bylo jim tak jasné, že se v bytě přece jen někdo musí nacházet. Silně proto bouchali na dveře s výzvami k otevření. Dveře ale zůstávaly stále zavřené. Mezitím se několikrát pokoušeli volat na mobilní číslo, ze kterého žena volala na tísňovou linku, ale marně. Teprve po několika desítkách minut jim z tohoto čísla přišly SMS zprávy, ve kterých se žena omlouvala a tvrdila, že je vše v pořádku a nic se neděje. Policisté se však nenechali odradit a znova zavolali na mobil. Pokud by ani teď telefon nikdo nevzal, byli rozhodnuti otevřít dveře násilím. Tentokrát žena hovor přijala. Sdělili jí, aby dveře bytu otevřela a vše jim vysvětlila. Ona to po chvíli učinila. Znova se omlouvala a trvala na tom, že je vše v pořádku. Byla však velmi bledá, značně rozrušená a třásla se. Doma byl také její manžel, který rozhovoru přihlížel. Bylo jasné, že se před ním bojí mluvit. Policisté ji proto vyzvali, aby je následovala na policii k vysvětlení.

Ještě ten den jsme sedmatřicetiletého muže z bytu vykázali pro podezření z domácího násilí. Případ nyní prověřují kroměřížští kriminalisté.

3. srpna 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem