Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hlídka strážníků upozornila na podnapilou řidičku

LIBEREC - Hlídka strážníků Městské policie v Liberci zaregistrovala v pondělí večer v ulici Křižanská zapadlé vozidlo, kolem kterého se pohybovala žena, která byla evidentně pod vlivem alkoholu. Strážníci proto ihned kontaktovali republikové policisty, kteří jen potvrdili jejich domněnku. Žena nadýchala téměř tři promile.  

V pondělí po deváté hodině večer přijeli dopravní policisté, na základě oznámení hlídky Městské policie Liberec, do ulice Křižanské. Jak strážníci uvedli, bylo v této ulici zapadlé auto - Škoda Octavie - a kolem něho se pohybovala žena, která jevila známky požití alkoholu. Když přijeli na místo dopravní policisté, vyzvali řidičku, aby se podrobila orientační dechové zkoušce. Řidička ji podstoupila a domněnka strážníků se potvrdila. Žena sama sdělila policisitům, že před jízdou pila alkohol. To se rovněž ukázalo i při opakovaných dechových zkouškách. Žena nadýchala 2,74 promile, 2,31 a nakonec 2,81 promile alkoholu. Následně byla vyzvána i k lékařskému vyšetření spojeném s odběrem krve a rovněž se mu podrobila.

Policisté ženě zakázali další jízdu. U sebe však neměla žádné doklady potřebné k řízení vozidla. Odtah havarovaného auta si žena zajistila sama. Auto bylo poškozené po předešlé havárii, kdy se žena s octavií v Ostašově otáčela a chtěla jet zpátky do centra Liberce. Přitom ale najela na vyvýšený okraj vozovky a zadní částí auta zapadla do menšího srázu přilehlého k silnici. Auto pak zasahovalo do ulice Křižanské. Škoda, kterou si řidička na autě způsobila, činila zhruba pět tisíc korun.

Daleko závažnější následky si však svou nerozvážností, sedat za volant po předešlé konzumaci alkoholu, způsobila sama 40letá řidička. Spisový materiál bude totiž v nejbližší době předán službě kriminální policie a vyšetřování pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
28. 5. 2013

vytisknout  e-mailem