Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hlídka zachránila život cyklistovi

ZLÍN: Policisté zastavili tepenné krvácení. 

Policisté pohotovostního a eskortního oddělení zlínského krajského ředitelství zachránili život dvaačtyřicetiletého muže ze Zlína. Ten se vážně zranil při pádu z kola.
Operační důstojníci dostali oznámení o zraněném cyklistovi v sobotu před devátou hodinou večer. Muž měl ležet na zastávce Pod Babou, směrem na Jižní Svahy. Když tam hlídka přijela, nikoho nenašla. O kousek dál však seděl na lavečce muž, který silně krvácel. Krev z pravé strany jeho krku vystřikovala v rytmu pulsu. Muž upadal do bezvědomí. Policisté mu okamžitě začali pomáhat. Na rány na krku i paži mu přiložili tlakový obvaz a uložili ho do protišokové polohy. Muž začal pomalu nabývat vědomí. Dokonce našel tolik sil, že si vymyslel legendu: vedl kolo a upadl. Zatímco o cyklistu pečovali přivolaní záchranáři, policisté šli po stopách krve. Ty končily u nabouraného osobního auta. Pod tíhou důkazů nakonec cyklista, který nadýchal 2,6 promile, přiznal, že do osobního vozu narazil a upadl na něj. K nemalé „radosti“ majitele, kterého jsme na místo přivolali.
Důležité však je, že se podařilo muži zachránit život. Vzhledem k masivnímu krvácení přišla pomoc naší hlídky v posledních chvílích. Je nasnadě, že oba příslušníky budeme nominovat v dalším ročníku ceny Salvátor.
 
16. července 2012, Jana Macalíková
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem