Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hlídka zasahovala

CHOMUTOV - Demolovala zařízení hotelu, Trojlístek řádil v restauraci... 

Hlídka zasahovala
Chomutovští policisté zadrželi přímo při krádeži dva muže ve věku 30 a 31 roků z okresního města. V ulici Na Moráni se pokusili odcizit železný halový nosník z volně přístupného areálu bývalého masokombinátu. Při vyšetřování policisté zjistili, že v areálu nebyl mladší z dvojice poprvé. Halové nosníky zde odcizil již několik dní předtím, tehdy zadržen nebyl. Poškozená firma vyčíslila škodu na 30 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů pokus krádeže a krádež.       
 
Demolovala zařízení hotelu
Z poškození cizí věci je podezřelá 32letá žena z Chomutova. V novém hotelu v centru města poškodila u dveří keramický květináč, z pojízdného vozíku uvnitř hotelu strhla dva tepelné ohřívače jídla, na barovém pultu rozbila příborník a čajovník a úmyslně shodila na podlahu několik kusů nádobek na svíčky. Svým jednáním způsobila škodu ve výši 10 tisíc korun. Co ženu k tomuto jednání vedlo, vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Trojlístek řádil v restauraci
Vytrhané dřevěné dveře, měděné rozvody topení, kabely elektrických rozvodů, odstraněné měděné parapety, mosazné sifony, demontované vnitřní osvětlení, to je výsledek konání tří mužů v objektu opuštěné hotelu na ulici Blatenská v Chomutově. Kromě toho poškodili plynové kotle, bojlery a stěny pokojů. Majitel upřesnil celkovou škodu na 733 tisíc korun. V souvislosti s vyšetřováním tohoto případu obvinili policisté z trestných činů krádeže a poškození cizí věci 29letého muže ze Strupčic, stejná obvinění čekají i na jeho tři společníky, muže z Chomutova ve věku 30 a 28 let.
 
Poškození dvou strojů
V lesním prostoru u Drmal kdosi poškodil dva pracovní stroje. Poblíž místní komunikace do obce Pyšná neznámý vandal u odstaveného lesního kolejového traktoru přeřízl klínový řemen, hadičky palivové soustavy a stejně se zachoval i druhého odstaveného přepravního stroje na dřevo. Oprava bude majitele stát nejméně 9200 korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci. Skutek vyšetřují policisté z Jirkova.
 
Vnikli do garáže
Chomutovští policisté přijali v polovině prosince loňského roku oznámení o vloupání do garáže v ulici Na Bělidle. Kdosi vnikl na oplocený pozemek a poškodil vrata do garáže. Sebral křovinořez, prodlužovací kabely, pilu, vrtačku a další nářadí. Majitel vyčíslil škodu na 14 tisíc korun. Policisté zjistili, že pachatelé byli dva. 36letý muž byl z krádeže již obviněn, stejné obvinění je připraveno i pro jeho 40letého společníka.
 
V komoře našel počítač
Na chomutovském sídlišti, v ulici Stavbařská, se neznámý zloděj vloupal do komory v mezipatře domu. Majitel uvedl, že přišel o počítačovou sestavu a dva kusy monitorů. Škodu vyčíslil na téměř 21 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
3. dubna 2012  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem