Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hlídkaři opět zachraňovali

České Budějovice - Policisté z oddělení hlídkové služby našli muže, který chtěl odejít ze života.  

Další záchranu lidského života mají za sebou budějovičtí hlídkaři, správněji policisté oddělení hlídkové služby z Českých Budějovic. V jednom deštivém srpnovém dnu zareagovali na telefonát vystrašené ženy, která podeváté hodině dopoledne oznámila, že její bývalý přítel se pohybuje v nějakém lese za Českými Budějovicemi a chce ukončit svůj život, pravděpodobně předávkováním inzulínem. Důvodem činu měl být rozchod.


Policisté zmiňovaného oddělení, pprap. Pešek, nstrž. Svoboda a stržm. Dvořák, ihned konají. Spojili se s oznamovatelkou, která s mužem udržovala telefonický kontakt, ale on nechtěl říci, kde je, jen že je unavený a leží pod stromem. Operační důstojník zjistil, že by se podle telefonního signálu mohl pohřešovaný muž nacházet za městem směrem na Haklovy Dvory. Policisté s ženou však v lesní lokalitě pátrali marně. Po nějaké době se pprap. Peškovi podařilo telefonem z pohřešovaného muže „dostat“ další informaci a to, že je v kukuřičném poli. To už byl muž podle hlasu velmi apatický a zesláblý. Nebylo divu, ani počasí pátrání nepřálo, terén byl nepřehledný a hustě pršelo.


S ohledem na dvě známé indicie, kukuřičné pole a strom, se pokusili policisté z vozidla, aby obsáhli rozsáhlejší plochu natypovat možné místo, kde by mohl být pohřešovaný. Krátce před obědem si všimli v jednom z kukuřičných polí listnatého stromu, právě uprostřed pole. Pod stromem pak skutečně již těžce komunikujícího muže našli. Muže pak museli dovést do nejbližší obce, kde jej předali do péče lékařům z přivolané sanitky. Policisté si tak mohou připsat další záslužný čin.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

31. srpna 2014

vytisknout  e-mailem