Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hlídky kontrolovaly dodržování předpisů

MOST - Osoby se nepoutají; V obchodě ukradli fén a mobil; Na vesnici pěstoval konopí. 

Včera proběhla na silnicích mosteckého regionu okresní dopravní akce. Policisté od rána do večerních hodin sledovali, zda řidiči dodržují předpisy. Hlídky dopravní policie kontrolovaly řidiče na místních komunikacích v Mostě, v Litvínově, v okolních obcích i na silnicích I. třídy. Během dne muži v uniformách zastavili 46 motorových vozidel a odhalili 30 přestupků v dopravě. Šest porušení zákona bude řešeno ve správním řízení a za 24 přestupků policisté udělili pokuty ve výši 7 600 korun. Tři osoby nebyly ve vozidlech připoutány, v jednom případě chyběl zádržný systém, pokutě neunikli dva chodci a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti.

 

V prodejně ukradl fén, s lupem utekl
Policisté obvodního oddělení v Litvínově vypátrali muže, který kradl v jednom litvínovském obchodě. Muž ve věku 29 let z Litvínova přišel do prodejny a tam v přední části popadl krabici na prodejním pultu, ve kterém byl vysoušeč vlasů a poté se dal na útěk. Prodavačka za ním vyběhla, lapka se však záhy ztratil mezi domy. Policisté nyní muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Už v minulosti kradl a byl odsouzen. Odcizený fén již policisté nezajistili. Lup údajně prodal v restauraci neznámém muži.

 

V masně ukradl mobil
Mostečtí policisté na základně osobní znalosti odhalili totožnost neznámého pachatele, který v masně ukradl mobilní telefon. Muž měl do prodejny v centru Mostu přijít v okamžiku, kdy v obchodě nikdo nebyl, a prodavačka byla v zadní místnosti. Ta neslyšela, že by do prodejny někdo vstoupil a po nějaké době marně hledala svůj telefon, který měla položený na stolku poblíž prodejního pultu. Zmocnit se ho měl 24letý muž z Mostu, kterému policie sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž byl již v minulosti za krádež odsouzen. Odcizený mobil nebyl zajištěn. 

 

Vandalové poškodili osobní auta
Dva případy poškozených osobních vozidel šetří litvínovští i mostečtí policisté. V Litvínově kdosi v noci na úterý poškodil kapotu u zaparkovaného auta tovární značky Kia. Poškozený majitel škodu vyčíslil na částku 10 000 korun. V Mostě ve stejnou dobu ve starší zástavbě poblíž centra někdo poškrábal lak u vozidla značky Škoda a způsobil tím škodu za více než sedm tisíc korun. Oba případy policie šetří pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

 

Na vesnici si pěstoval konopí
Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinila mostecká policie 24letého muže z Mostu. Ten měl v jedné obci vypěstovat rostliny konopí, které následně usušil a poté získal  133 gramů sušeného konopí. Následně část ze své produkce měl nabízet ke společnému kouření i k prodeji. Policisté drogu zajistili a odeslali ji na odbornou expertizu, kterou byla zjištěna přítomnost účinné látky. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě a bude-li odsouzen, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 18. ledna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem