Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hloupý žert zalarmoval policisty

Stovky lidí musely narychlo opustit obchodní centrum. 

     Ve čtvrtek krátce před půl pátou večer oznámil telefonicky na linku 158 anonym, že v Obchodním centru Bondy v Mladé Boleslavi v horním patře v kavárně umístil člověk vysoké, štíhlé postavy s dlouhými vlasy asi před půl hodinou bombu. Operační důstojník okamžitě zalarmoval veškeré dostupné policejní složky a pracovníky ochrany centra a ihned byla zahájena evakuace objektu. V obchodech se nacházelo kolem tisíce zákazníků a zaměstnanců.

O několik minut později z téhož telefonu opět volal stejný anonym s tím, že se omlouvá, že má problémy s nervy a že si vše vymyslel. Nicméně evakuace již byla zahájena a navíc bylo třeba skutečně původně oznámenou informaci řádně a spolehlivě prověřit. Policisté objekt obchodního centra zkontrolovali, žádná výbušnina nalezena nebyla. Zhruba po hodině byl provoz centra obnoven.

Současně policisté a kriminalisté začali intenzivně pátrat po pachateli telefonátu a zhruba tři hodiny po jeho oznámení ho dopadli. Z šíření poplašné zprávy je podezřelý čtyřiatřicetiletý muž z Mladoboleslavska. K telefonátu se také přiznal a ještě ve čtvrtek si vyslechl podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Za ten pachateli hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

 

komisař Bc. Ladislav Mareš

6. 1. 2012

vytisknout  e-mailem