Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hned čtyři nedělní nehody zavinila zvěř

LIBERECKO - Liberečtí dopravní policisté vyjížděli v neděli hned ke čtyřem nehodám, při kterých došlo ke střetu se zvěří. Všechny se obešly bez zranění řidičů. 

Dvě srny a dvě divoká prasata zkřížila v neděli večer cestu hned čtyřem řidičům.
K první nehodě došlo kolem půl desáté večer na osmém kilometru mezi Bílým Kosteme a Hrádkem nad Nisou. Řidiči vběhla z pravého příkopu přímo před auto srna a i když řidič šlápl prudce na brzdu, střetu se nevyhnul. Srnec odnesl srážku s vozem svým životem a na Škodě Octavii zůstala cizinci škoda za dvacet tisíc korun. Jeho dechová zkouška byla negativní.

O deset minut později, tedy ve 21.50 hodin, na šest a půltém kilometru za Grábštejnem, vběhla pod kola řidiče Škody Octavie další srna. Ani tento řidič střetu nezabránil, nicméně náraz nebyl zřejmě tak silný a srna po srážce s autem utekla pryč. Na autě řidiče zůstala škoda za šest tisíc korun a srst, která svědčila o střetu se zvěří.

Pět minut po desété večerní vyjížděli dopravní policisté k nehodě se zvěří do Chrastavy. Řidiči Fordu Mondeo, který jel směrem na Liberec, vběhlo pod kola auta divoké prase. Po srážce s ním zůstalo auto řidiče nepojízdné a musela být přivolána odtahová služba. Na autě vznikla škoda za více jak padesát tisíc korun, prase srážku nepřežilo.

Poslední nehoda se stala rovněž na silnici I/35 ve směru od Chrastavy na Liberec. A to ve 23.05 hodin, tedy o hodinu později. I řidiči Seatu Ibiza zkřížilo cestu divoké prase. Pro něho srážka nedopadla dobře, neboť na místě uhynulo. Řidič má na autě škodu za dvacet tisíc korun.

Všechny tyto dopravní nehody jsou nadále v šetření. Ani v jednom případě neutrpěli žádná zranění řidiči a všichni měli také negativní dechové zkoušky. Až na jeden případ, kdy srna po srážce s autem odběhla, se o všechna uhynulá zvířata postarali členové mysliveckých sdružení.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
20. 5. 2013

vytisknout  e-mailem