Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hned tři případy neplacení výživného

Český Krumlov - Dvěma případy se zabývají kriminalisté, jedním policisté OOP Český Krumlov.  

Podezřelý 34letý muž z Hornoplánska od července 2010 do současné doby neplní svou vyživovací povinnost na nezletilého syna a nezletilou dceru, ačkoliv mu byla stanovena rozsudkem OS v Českém Krumlově již počátkem letošního roku. Má platit vždy do 15. dne v měsíci předem k rukám matky a za uvedené období dluží částku ve výši 8 500 Kč. Krom toho byl za takový čin byl v posledních třech letech již odsouzen.
 
Druhým podezřelým je stejně starý muž z Českých Budějovic. Od července 2009 do současné doby ani on řádně neplní vyživovací povinnost na syna, ač mu i jemu byla tato povinnost stanovena OS v Českém Krumlově. Tento povedený tatínek dluží svému synovi, resp. jeho matce částku 13 000 Kč.
 
Posledním podezřelým je 41letý muž z Kaplice. Od července 2009 do současné doby ani tento otec neplní řádně svou zákonnou vyživovací povinnost ke svým nezletilým dětem - synovi a dceři, přestože také jemu byla stanovena rozsudkem OS v Č. Krumlově, a to částkou ve výši 600 Kč na syna a částkou 400 Kč dceru, splatných vždy do 5. dne v měsíci předem k rukám matky. Na výživném tedy dluží za uvedené období k rukám matky částku ve výši nejméně 14.300,- Kč. Jednání se dopustil i přesto, že byl za stejný čin v posledních třech letech již odsouzen.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
19. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem