Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hodí se? Ale hodí!

NÁCHODSKO – Zřejmě to bylo motto zadrženého poberty 

mřížeIlustrační foto/Policie ČR
Co nebylo přibité, za chvíli nebylo na svém místě, tak to vypadalo v místech, která navštívil 32letý poberta z Hronova. Policisté muže zadrželi v úterý 22. 3. 2016 v odpoledních hodinách za krádeže v obchodním domě, když jim telefonovala bezpečnostní služba z Kauflandu v Náchodě, že u něj našla potravinářské zboží za přibližně 200 korun, které nezaplatil.

Při následné lustraci policisté zjistili, že neplatící zákazník je recidivista, podmíněně odsouzený na 12 měsíců za majetkovou trestnou činnost, se zkušební lhůtou až do května 2018. Jak se záhy strážci zákona přesvědčili, muž si zkušební dobu vyložil po svém. Místo toho, aby se zkoušel napravit, spíše zkoušel, jak dlouho vydrží nebýt přistižen při další krádeži. Při následném výslechu se totiž policistům přiznal, kromě již zmíněné krádeže v obchodě, také ke dvěma předcházejícím krádežím v restauraci v Náchodě a v hotelových pokojích v Novém Městě nad Metují koncem února a v polovině března 2016. Tam podle vlastních slov sebral autonabíječku a dva televizory, vše v celkové hodnotě bezmála čtyř a půl tisíce korun.

Policisté ještě téhož dne zahájili proti muži zkrácené přípravné řízení pro přečiny krádeže s možným až tříletým trestem odnětí svobody. S podmíněným odložením tentokrát ať ale již nepočítá.

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 3. 2016 v 12.30 hodin

vytisknout  e-mailem