Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hodil si lahví

DĚČÍN - A teď se bude zpovídat spravedlnosti ... 

Hod lahví
 
DĚČÍN – Na projíždějícím vozidle strážníků Městské policie Děčín přistála letos v srpnu pivní láhev. Poškodila zadní okno a část zadních dveří. Hlídkující zastánci veřejného pořádku se s nevycválaným útočníkem potkali na křižovatce ulic Zámecká a Tyršova krátce před půl šestou navečer. Láhev od lahodného moku po sobě zanechala na projíždějící Škodě Romster škodu bezmála osmi tisíc korun českých. Vzhledem k tomu, že se podařilo zajistit dostatek důkazů i doznání výtržníka, bylo sedmatřicetiletému muži z nedaleké obce na Děčínsku ve středu sedmého listopadu 2012 sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci. Muži hrozí trest odnětím svobody až na jeden rok.
 
Vstup bez povolení
 
DĚČÍN - Trafiku na Kamenické ulici v Děčíně navštívil v první třetině letošního září nevítaný návštěvník. Zanechal po sobě škodu dosahující sto šest tisíc korun. S sebou si z místního obchůdku odnesl finanční hotovost a mnoho cigaret. Jak se ukázalo v průběhu policejního vyšetřování, nevítaný host pochází z teplického okresu. Čtyřiadvacetiletý  výtečník byl místními kriminalisty dopaden necelé dva měsíce od svého nekalého počinu. O den později ve čtvrtek osmého listopadu již čelil na místním policejním ředitelství sdělení obvinění z přečinu krádeže. Jeho trestní rejstřík tak přijde o svou čistotu.
 
Zatoulaná peněženka
 
RUMBURK – Na své věci si musíme dávat pozor i v takových prostorách jako je nemocnice. Ačkoliv mnohý nemocný nemá v době svého oslabení myšlenky na ochranu svého majetku, zloději ve svůj prospěch obracejí jakoukoliv naší chvilku nepozornosti či úbytek sil. Šestasedmdesátiletý pacient rumburské nemocnice se v sobotu třetího listopadu potkal s nepříjemným překvapením, které na něj čekalo po otevření přihrádky nočního stolku. Do ní si s důvěrou odložil své osobní věci s doklady a platební kartou, které si cenní na jedenáct set korun českých. Jejich zmizení se dostalo až k rukám rumburských policistů, kteří na něm v tuto chvíli již usilovně pracují. V případě dopadení se má výtečník na co těšit. Kromě zápisu do rejstříku trestů se nabízí i pobyt za mřížemi či zákaz činnosti a náhrada škody.  
 
Rozbité okno
 
DĚČÍN – Zanechávat cenné věci v odstavených či zaparkovaných vozidlech, ačkoliv se nacházejí v obydlených čtvrtích, je vždy jistým rizikem a pro mnohé lapky jistou výzvou. Nejinak tomu bylo i v případě notebooku s mobilním telefonem, které z pondělí na úterý šestého listopadu letošního roku odpočívali na zadním sedadle zaparkovaného VW Passata v bynovské městské čtvrti. Jejich majitel je zde nechal přes noc. Když se k vozidlu vrátil druhý den ráno, našel už jen střepy uvnitř auta. Odcizení věcí šetří děčínští policisté. V případě dopadení pachatele mu bude naúčtována částka devíti a půl tisíce korun společně s možným obviněním z přečinu krádeže.
 
 
Děčín, 12. listopadu 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem