Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hodně filmů za málo peněz

DĚČÍN - Hodně filmů za málo peněz; Na chřipku to neměl; Rozruch v podniku má dohru; Opět 

Pro nákup televizoru se rozhodl dvacetiletý mladík z Ústí nad Labem. Zavítal tedy do jednoho Děčínského elektra, kde si vyhlédl vyhovující model za téměř čtyřiadvacet tisíc korun. S prodejcem pak započal uzavírati na přístroj půjčku. Důvod, proč je dnes obviněn z úvěrového podvodu, je ten, že do smlouvy uvedl zaměstnavatele, u kterého ve skutečnosti nepracoval. Stejně tak to bylo s výší platu. Na nesrovnalosti se naštěstí přišlo včas, takže společnosti nevznikla faktická škoda. Jaká škoda vznikne mladému muži, se uvidí. Může to být až dvouletý pobyt v nápravném zařízení. Tam je televize zdarma.
 
 
Na chřipku to neměl
 
Dvaatřicet tisíc tablet léku proti chřipce nalezli zhruba před čtrnácti ve Varnsdorfu dny při kontrole automobilu pracovníci celního úřadu. Medikamenty se díky obsahu látky pseudoefedrin používají na výrobu drogy zvané Pervitin. K jejich převozu zneužil řidiče čtyřiadvacetiletý muž. Vzhledem k množství je velmi nepravděpodobné, že by je hodlal použít na vymýcení infekčního onemocnění ve svém okolí, takže skončil v policejní cele. Včera si vyslechl obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Teď mu hrozí předběžně až desetileté vězení. K přesnému určení zavinění bude potřeba výsledků expertízy. Dnes by měl být dán podnět na návrh na vzetí do vazby.
 
 
Rozruch v podniku má dohru
 
Proti třem výtečníkům, kteří začátkem září způsobili kolem půlnoci rozruch v jednom šluknovském podniku, zahájili v těchto dnech trestní stíhání rumburští kriminalisté. Dva z trojice jsou již obviněni, jeden si usnesení dosud nepřevzal. V restauraci měli tehdy napadnout tři hosty, přičemž jeden z útočníků údajně vyhrožoval nožem. Také se měl pod pohrůžkou fyzické újmy dožadovat výhry z automatu. Dva z nich měli mít navíc i v červnu co do činění s potyčkou s hosty v jiném šluknovském podniku. Ve hře jsou nyní paragrafy výtržnictví a vydírání. Za uvedené trestné činy hrozí mužům dle míry zavinění každého z nich až dvou nebo čtyřletý pobyt za mřížemi.
 
 
Opět
 
S plechovkou tuňáka v kapse prošel pokladnami děčínského marketu včera odpoledne jednačtyřicetiletý muž. Zřejmě mu nevadilo, že díky recidivě riskuje kvůli konzervě za třicet korun až tříletý pobyt v nápravném zařízení. Risk se v zisk neproměnil a vykutálený zákazník byl zadržen. Pak si na obvodním oddělení vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže.
 
 
 
 
 
 
27. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem