Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hodně telefonoval a potřeboval peníze

MOST - Tak šel vykrást komoru; Lapka vykrádal auta na sídlišti a další 

Recidivista opět kradl
Mostecká policie obvinila v těchto dnech z přečinu krádeže 26letého muže z Mostecka. Ten měl koncem března ve Velebudicích v nočních hodinách vniknout násilím do zaparkované škodovky. Rozbil okna a poté vyndal autorádio, které odcizil. Při manipulaci ho údajně poškodil a tak ho zahodil. Majiteli vozidla zanechal škodu ve výši šesti tisíc korun. Krást šel i na druhý den. Tentokrát zamířil do sídliště Výsluní v Mostě. Když se procházel ulicemi, tak se vloupal do osobního vozidla Renault a odcizil z něj CD disky a další drobnosti. Kradl i přesto, že byl již za krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu. Policisté pachatele stíhají na svobodě. Lup nebyl policisty zajištěn. Pachatele v tomto případě očekává až dvouletý trest odnětí svobodě.

Peníze na telefon si chtěl sehnat krádeží
Provinění z pokusu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody bylo policejním komisařem sděleno mladíkovi, který nedovršil 18 let věku. Mladík asi rád telefonoval a protelefonoval velkou částku. Potřeboval na zaplacení peníze a tak se rozhodl, že něco odcizí. S nářadím v ruce se vydal do jednoho mosteckého panelového domu, kde se pokusil násilím vniknout do bytové komory. Možná, že by se mu to podařilo, ale v patře náhle zastavil výtah a vystoupila žena. Chlapec se jí doslova lekl a po schodech rychle utekl. Na poškozených dveřích však zanechal škodu ve výši 1 500 korun.

Vandal propíchal gumy u dvou aut
Poškozené vozidlo našel koncem dubna jeho majitel. Zaparkovaný osobní automobil značky Škoda kdosi poškodil v ulici na sídlišti Výsluní v Mostě. Zatím neznámý výtečník u vozidla propíchl tři pneumatiky. To mu zřejmě nestačilo a tak se vyřádil i u vedle stojícího vozu značky Land Rover. Poberta svým jednáním způsobil škodu na majetku ve výši deseti tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci vyšetřuje mostecká policie.

Z garáže zmizela pila
Motorovou pilu značky Stihl si lacino pořídil jeden dosud neznámý podnikavec. Koncem dubna vnikl v jedné obci v Krušných Horách na Litvínovsku na pozemek rodinného domku.Tam se poté vloupal do garáže. Z ní odnesl nářadí v hodnotě 10 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří hamerští policisté.

Lapka v domě kradl nářadí
Policisté obvodního oddělení v Hamru pátrají po neznámém pachateli, který kradl v jedné obci na Litvínovsku. Zloděj vnikl násilím do rodinného domu. Uvnitř pak odcizil křovinořez, motorovou pilu, hoblík a další různé nářadí. Poškozený majitel vyčíslil celkovou škodu na částku 30 tisíc korun.

Z kolejiště zmizely koleje
Celkem 36 metrů kolejnic včetně podkladnic a šroubů odcizil zatím neznámý zloděj. Ke krádeži kolejnic došlo v přesně nezjištěné době a kovové předměty zmizely z nepoužívané železniční trati u obce Záluží. Poškozené firmě zloděj zanechal škodu ve výši deseti tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřují litvínovští policisté.

Garáž vydala pneu i starožitný šicí stroj
Škodu za 38 tisíc korun zaznamenal majitel jedné garáže v Mostě. Neznámý poberta se do garáže vloupal násilím koncem minulého týdne. Uvnitř pak nalezl pneumatiky, hever, starožitný šicí stroj a další věci. Věci poté odnesl. Případ krádeže vloupáním vyšetřují mostečtí policisté.

V Mostě 4. května 2010

 

vytisknout  e-mailem