Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hodoval a pil

MOST - Po hodovačce skončil v policejní cele; Potřeboval peníze a tak vykradl byt.  

 Prý potřeboval peníze, tak se vloupal do přízemního bytu

Litvínovští policisté odhalili zloděje, který vnikl do cizího bytu a kradl tam. Muž ve věku 50 let z Litvínova šel městem, a protože potřeboval údajně peníze, rozhodl se, že se vloupe do bytu. U jednoho domu v ulici Ruská si vyhlédl přízemní byt. Překonal mříž a zdolal i okno, které bylo zavřeno na mikroventilaci. Uvnitř bytu odcizil ze stolu notebook a měl vzít i finanční hotovost. Poškození majitelé, kteří byli v podvečer na návštěvě a po příchodu krádež vloupáním zjistili, případ oznámili na obvodním oddělení a škodu vyčíslili na částku 28 tisíc korun. Odcizený notebook muž, který byl obviněn z přečinu krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, údajně prodal v jedné hospodě neznámému zájemci. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Velikonoce strávil v cele, předtím hodoval v obci pomlázkou a dostával všude alkohol

V policejní cele strávil velikonoční pondělí 57letý muž z obce na Mostecku. Policie ho kontrolovala krátce před 11. hodinou na silnici I/13, kde přecházel vozovku přes svodidla, místo aby šel nadchodem. Na hlídku dopravních policistů byl vulgární, sprostě jim nadával a vyhrožoval zabitím. I když byl několikrát vyzván, aby od svého protiprávního jednání upustil, opakované výzvy neuposlechl. Naopak byl agresivnější a jednoho policistu chtěl kopnout. Ten však stačil včas zareagovat a útok odrazil. Protože se výtržník nemínil uklidnit, policisté proti němu užili donucovací prostředky. Poté byl převezen do nemocnice a následně skončil v cele. Dechová zkouška byla provedena až v podvečerní době, neboť jí v poledne nebyl schopen provést s ohledem na svůj stav. Jak policisté zjistili, byl muž ráno v obci na pomlázce a všude dostával alkohol. Vyšetřovatel ho nyní obvinil z přečinu útoku na úřední osobu a výtržnictví. Na incident si obviněný prý vůbec nepamatuje.


 

Muž napadl ženu, musel odejít z bytu na 10 dnů

Policisté obvodního oddělení v Litvínově vykázali minulý týden ze společného obydlí 59letého muže na Litvínovsku. Ti v bytě šetřili případ domácího násilí, kdy muž měl po předchozí slovní hádce fyzicky napadnout svoji manželku, kterou udeřil do obličeje. Žena vyhledala lékařské ošetření. S ohledem na skutečnost, že k napadení nedošlo poprvé, hlídka na místě po vyhodnocení bezpečnostních rizik rozhodla o vykázání z domácnosti na základě zákonného opatření. Policisté již v bytě provedli kontrolu, zda účastníci opatření institut vykázání neporušili a nezjistili žádné porušení.


 

Mladý muž kradl v domě u příbuzných

Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 22etému muži z obce na Litvínovsku. Ten dle policistů měl začátkem dubna vniknout do dvou garáží u rodinného domu, ze kterých měl odcizit nivelační přístroj a také zahradní elektrocentrálu. Poškození majitelé vyčíslili škodu na částku 12 000 korun. Odcizené přístroje nebyly zajištěny. Mladý muž místo kam vnikl, dobře znal. V domě totiž bydlí jeho příbuzní a tak dobře věděl, kde jsou klíče od objektů. Nivelační přístroj údajně prodal neznámé osobě.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. dubna 2015


 

vytisknout  e-mailem