Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hokejové oslavy se obešly v klidu

LIBEREC - Nedělní hokejové oslavy a také páteční finálové utkání v liberecké aréně se obešlo bez vážnějšího narušení veřejného pořádku. 

V pátek 22. dubna 2016 proběhlo v liberecké Home Credit aréně hokejové 5. finálové utkání Play Off Tipsport Extraligy  mezi celky Bílí Tygři Liberec a HC Sparta Praha. Na toto utkání byli připraveni i samotní policisté, jejichž úkolem bylo zajistit klid a veřejný pořádek ve městě, v aréně a jejím okolí a také bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Do bezpečnostního opatření bylo nasazeno na pět desítek policistů a také téměř osm desítek členů pořadatelské služby. 

Utkání bylo zcela vyprodáno, kdy jej tedy navštívilo 7 500 diváků, z toho okolo 350 fanoušků bylo z hostujícího týmu. Do bezpečnostního opatření byla zapojena i krajská pořádková jednotka, která mimo zajišťování veřejného pořádku v aréně a jejím okolí monitorovala pohyb při příjezdu a odjezdu fanoušků hostujícího týmu a také prováděla doprovod jejich autobusů na čerpací stanici do Příšovic, odkud fanoušci pokračovali do Prahy. Během pátečního utkání řešili policisté v jednom případě incident, kdy jeden z fanoušků Sparty fyzicky napadl fanouška domácího týmu. Uvedeného výtržníka, který byl posilněn alkoholem, policisté zajistili a po provedených opatřeních jej umístili na protialkoholní záchytnou stanici. Případ policisté šetří jako přečin "Výtržnictví". Během opatření policisté dále uložili jednomu z řidičů za přestupek v dopravě blokovou pokutu ve výši 200 korun. Celé opatření policisté ukončili ve 22,00 hodin. 

V neděli se konalo 6. finálové utkání, tentokrát v Praze. Bílý Tygři Liberec zde zvítězili a získali titul mistra za rok 2016. S vítězstvím byly spojené i následné oslavy nejen v Praze, ale v pozdějších nočních hodinách i v samotném Liberci, které se však obešly bez jakéhokoliv narušení veřejného pořádku. 
 

25.4.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem