Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní honička skončila zadržením pachatelů

Zadržení pachatelů předcházela dobrá práce novojičínských policistů a kriminalistů. 

Ve čtvrtek 5. března v dopoledních hodinách oznámil na linku 158 oznamovatel, že téhož dne okolo deváté hodiny se někdo zmocnil jeho osobního motorového vozidla Chevrolet. Ke krádeži došlo na ulici Jičínská v Loučce, místní části Nového Jičína. Vozidla v hodnotě 154 tisíc korun se zmocnil neznámý pachatel, který využil toho, že vozidlo bylo odemčeno a majitel klíče ponechal v zapalování.
Bezprostředně po oznámení se rozjela pátrací akce. Kriminalistům se podařilo v odpoledních hodinách, zaznamenat výskyt odcizeného vozidla v Mošnově. Při pronásledování třemi policejními vozidly se pachatelé vydali z Mošnova přes obce Skotnice, Příbor, Hukvaldy a zpět na Příbor. V obci Tichá byli zadrženi dva (32 a 41) podezřelí pachatelé z Novojičínska, kteří se snažili policistům utéci přes pole. Při pronásledování vozidla před obcí Tichá, v neobydlené části, byly jedním z policistů použit donucovací prostředek (dva varovné výstřely do vzduchu), které byly vyhodnoceny jako oprávněné. V souvislosti s varovnými výstřely nebyl nikdo zraněn. Oba zadržení pachatelé byli téhož dne umístěni do policejní cely a obvinění. Policisté zjistili, že odstavené a nastartované vozidlo odcizil dvaatřicetiletý muž z Nového Jičína. Po krádeži pachatel v Mošnově přibral do vozidla jednačtyřicetiletého známého, kterému sdělil, že vozidlo odcizil. Starší z dvojice měl zařídit prodej kradeného auta. Za účelem prodeje jeli s vozidlem do Studénky a do Ostravy, kdy již vozidlo řídil starší z pachatelů. Oba však měli vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Prodej nakonec nebyl realizován. Při zpáteční cestě je v Mošnově již čekali policisté, kteří je téhož dne krátce po jedné hodině odpolední zadrželi s kradeným vozidlem. Odcizené vozidlo bylo poté vráceno majiteli.
Mladší z dvojice byl obviněn z trestného činu krádeže a jeho starší komplic z trestného činu podílnictví. Rovněž si oba vyslechli obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
Policisté se domnívají, že pachatelé budou figurovat i v některých dalších ještě neobjasněných případech.

vytisknout  e-mailem