Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hořely dvě garáže

CHOMUTOV - Na parcele sebral lešení, Návštěvu připravil o peníze..... 

Hořely dvě garáže
V pátek, kolem osmé hodiny ráno, vyjížděli policisté do Chomutovské ulice v Jirkově, kde došlo k požáru garáže. Na místě zjistili, že 34letý muž zde odčerpával benzín do plastového kanystru. Ten pak odložil poblíž přímotopu. Vlivem velkého tepla došlo k poškození kanystru, rozlití benzínu po podlaze a k následnému požáru. Ten se sice snažil muž uhasit, ale to se mu nepovedlo. Požár lokalizovali až přivolaní hasiči. Oheň zlikvidoval celé zařízení garáže, která sloužila jako autodílna, předběžná škoda – 500 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo, požár si převzali hasiči, neboť se jedná o přestupek na úseku protipožární ochrany.       
O dva dny později vyšetřovali policisté požár garáže v Mýtné ulici v Chomutově. I tento oheň likvidovali hasiči, vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu požáru neodbornou manipulaci s otevřeným ohněm. V tomto případě se škoda vyšplhala na 20 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci. 
 
Na parcele sebral lešení
32letý muž z Jirkova si převzal obvinění z krádeže. Ze stavební parcely v Háji u Duchcova odcizil během loňského října části stavebního lešení, které bylo postavené kolem rozestavěného domu. Majiteli vznikla škoda ve výši 25 tisíc korun. Část odcizených věcí policisté zajistili, byly předány poškozenému. Vyšetřování je vedeno na svobodě. 
 
Návštěvu připravil o peníze
Na začátku února letošního roku si do bytu na Palacké ulici pozval na návštěvu 22letý muž svého známého. Po odchodu Jirkovák zjistil, že nemá peněženku s hotovostí a doklady. Policejní komisař z této krádeže obvinil právě mladého muže, který využil skutečnosti, že poškozený si bundu odložil a nevěnoval jí dostatečnou pozornost. Z vyšetřování pak vyplynulo, že obdobného jednání se dopustil v nedávné době již několikrát. Vzhledem k minulosti byl pachatel po nezbytných úkonech umístěn v policejní cele a na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce Okresního soudu Chomutov rozhodl o uvalení vazby, muž byl proto eskortován policejní hlídkou do věznice v Litoměřicích.
 
Běžecké pásy, kolo a lišty
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který ze sálu budovy v Bezručově ulici nezjištěným způsobem odcizil dva fitness stroje – běžecké pásy v hodnotě 137 tisíc korun.
Jízdní kolo za téměř 46 tisíc korun zmizelo z jirkovské kočárkárny domu v ulici Karla Marxe. Pachatel poškodil nejen dveře do kočárkárny, ale i mříže a s kolem odjel na dosud neznámé místo. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
Budovu zdravotního střediska na Březenecké ulici v Chomutově si kdosi spletl s perníkovou chaloupkou. Nezmizely sice perníky, ale hliníkové lišty u vchodových dveří, oken a schodiště. Hodnota odcizených věcí byla stanovena na téměř 10 tisíc korun, oprava poškozeného zařízení pak celkovou škodu zvýší o dalších 8 tisíc korun. Krádež a poškození cizí věci vyšetřují chomutovští policisté.
 
Chtěla peníze, vyhrožovala
19letá žena z Klášterce nad Ohří si převzala obvinění z vydírání. Po ženě z Kadaně požadovala vydání hotovosti ve výši 7 tisíc korun. Když byla odmítnuta, začala posílat výhrůžné SMS zprávy. V nich vyhrožovala ublížením na zdraví celé rodině. Skutek vyšetřují policisté z kadaňského obvodního oddělení, pachatelce hrozí za uvedený trestný čin peněžitý trest nebo může skončit až na čtyři roky ve vězení.
 
25. února 2013  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem