Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hořely popelnice i sláma

CHOMUTOV - Ukradené věci prodali do sběrny, Dva porušené zákazy... 

Hořely popelnice a sláma
Klášterečtí policisté vyšetřují požár popelnic u prodejny potravin v Chomutovské ulici. Na místě zjistili, že kdosi zapálil dvě velké a dvě malé plastové poplenice. Od požáru byla dále poškozená fasáda a okna u marketu. Celková škoda se vyšplhala na 14 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.
Poblíž obce Zaječice na Chomutovsku zase hořel stoh se slámou. Uložené válcové balíky se slámou kdosi zapálil. Manipulaci s otevřeným ohněm potvrdil i vyšetřoval hasičů, kteří požár lokalizovali. Majiteli vznikla škoda za téměř 54 tisíc korun. Po totožnosti pachatele pátrají policisté z Jirkova.  
 
Ukradené věci prodali do sběrny
Šestice mužů z Kadaně ve věku 41, 44, 19, 31, 27 a 22 let si obstarávala prostředky na živobytí krádežemi. V červnu letošního roku odcizili na železniční trati u Kadaně kabely, které vykopali ze země. Ohrožení provozu na železnici nedošlo, jednalo se naštěstí o záložní kabely. Poškozené firmě vznikla škoda ve výši 16 tisíc korun. O několik dní později se domluvili a vnikli na pozemek firmy v Prunéřově. Z venkovního skladu odcizili hutní materiál, který na připravené kárce odvezli do sběrných surovin. Firma vyčíslila škodu na 14 tisíc korun. Dva nejstarší pachatele policejní komisař již obvinil z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, stejná obvinění pak čekají i na zbytek pachatelů.   
 
Dva porušené zákazy
Dva řidiči museli předčasně ukončit svou jízdu. V ulici Dr. Jánského kontrolovala policejní hlídka vozidlo VW Bora, které řídil 23letý Chomutovák. Lustrace prokázala, že Magistrát města Chomutov vyslovil muži zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v roce 2013. Druhého řidiče zastavili policisté na Písečné v okresním městě. Za volantem vozidla Opel Omega seděl a řídil 38letý muž. I u něj bylo zjištěno, že za volantem nemá co  pohledávat. Má totiž provedenou blokaci řidičského průkazu z důvodu bodového hodnocení.Oba muži se budou zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Po napadení skončil v nemocnici
V polovině července napadl 36letý muž z Klášterce nad Ohří 77letého seniora. Incident se odehrál před prodejnou potravin v Polní ulici. Zranění, které muž utrpěl, si vyžádalo nejen lékařské ošetření, ale i pobyt v nemocnici. Co bylo příčinou napadení, vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení. Útočník je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví, za uvedený skutek ho může soud poslat až na tři roky do vězení.
 
Vloupání do sklepů
Panelový dům v Grégrově ulici v okresním městě navštívil zloděj. Dostal se až do sklepních prostor, kde vnikl do dvou kójí. Z první sebral čtyři kola se zimními pneumatikami, lyže s vybavením, lyžařské boty, snowboard a snowboardové boty. Z druhého sklepa pak tři jízdní kola, troje lyže a nářadí. Majitele připravil o věci za 103 tisíc korun. Chomutovští policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Kradl na zahrádkách
Hlídka mužů zákona zadržela krátce po krádeži 24letého Chomutováka. Vydal se do zahradní kolonie v ulici Na Moráni, kde „navštívil“ tři zahrady. Z první sebral tři kovové tyče, z druhé přepravku s lahvemi od piva a pět antikorových trubek. Na třetí zahradě prohledal boudu na nářadí, ale nesebral nic. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu krádeže, odcizené věci byly zajištěny a vráceny zpět majitelům.   
 
Stačilo jen nasednout
Velice neopatrně se zachoval 63letý muž, který zaparkoval vozidlo Seat Alhamra na parkovišti vedle nového zimního stadionu v okresním městě. I když měl ve vozidle naložené věci, ponechal klíče v zámku u dveří a odešel. Pachatel toho využil, nasedl a odejel. Dostal se až na sídliště Kamenná, kde s autem způsobil dopravní nehodu. Po pachateli pátrají policisté, skutek je vyšetřován jako trestný čin neoprávněné užívání cizí věci.
 
5. září 2011 
nprap. Marie Pivková
 
 

vytisknout  e-mailem