Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hořký návrat z procházky

Bruntál - našli vozidlo poškozené a žena přišla o uložené věci 

 
Podezřelá žena
Policejní hlídkou byla v  Rýmařově na ulici Větrná dne 30.7.2012 ve 22:00 hodin zastavena s kontrolována řidička ve věku okolo 50let z Olomoucka jedoucí s vozidlem Peugeot 306. Na místě byla provedena kontrola na přítomnost alkoholu v dechu, která byla u ženy  negativní. Následně byl rovněž u ženy proveden test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na látku Amfetamin. Řidičce byla zakázána další jízda a byla převezena k lékařskému vyšetření. Na místě přítomný psovod se služebním psem provedl bližší ohledání peugeotu a to v souvislosti s možným výskytem OPL ve vozidle. Výsledek ohledání byl negativní.  
 
 
Další cyklista bez kola
Krnovští policisté šetří případ krádeže fourcrossové jízdního kola. Dne 30.7.2012 bylo oznámeno, že pravděpodobně v průběhu nočních hodin z  29.7. na 30.7.2012 vnikl neznámý pachatel na pozemek společného dvorku činžovního domu na ulici Stará v Krnově. Zde následně po vypáčení zámku vnikl do kolárny. Odtud odcizil fourcrossové jízdní kolo a to i přes skutečnost, že na něm chybělo zadní kolo, které sám majitel předtím demontoval.   Celkově byla škoda vyčíslena přes 6 tisíc Kč.
 

Odvezl si šrot a materiál za více jak 10 tisíc
V době od 27.7.2012 do 30.7.2012 vnikl v Krnově do areálu uhelných skladů na ulici Nádražní neznámý pachatel. Po vytvoření otvoru v oplocení vnikl na pozemek, odkud si odnesl kovový materiál (sloupek, pedály, svažované části kovových podlah, plechové bedny) a okolo 260kg železného odpadu. Firmou byla škoda vyčíslena přes 10 tisíc Kč. Následným šetřením byla větší část odcizených věcí ještě téhož dne nalezena a zajištěna ve sběrně druhotných surovin. Rovněž byla v souvislosti s krádeží zjištěna možná podezřelá osoba.    
  
  
 
Zlákala ho odložená kabelka
Hořkou zkušenost zažila žena z Jesenicka, když zjistila, že jí byla odcizena z vozidla odložená kabelka. Dne 30.7.2012 okolo 18:00 hodin bylo vozidlo zaparkované při okraji komunikace za obcí Karlova Studánka ve směru na Vrbno pod Pradědem, část Vidly - prameny Bílé Opavy.
Pachatele od úmyslu krádeže nezastavila ani skutečnost, že bylo vozidlo Suzuki Grand Vitara uzamčené. Rozbil přední levé okno u řidiče a z pod sedadla spolujezdce odcizil odloženou koženkovou kabelku, ve které byly osobní doklady, mobil a drobné peníze. Jednáním pachatele vznikla větší škoda poškozením vozidla ( okolo 10 tisíc Kč) než škoda odcizením věcí ( okolo 2 tisíc Kč). 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 
 za 30.7.2012
 

vytisknout  e-mailem