Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hospodský nápad

LIBERECKO – Policisté vyšetřují případ krádeže jízdního kola. 

V podvečer 9. března dostala 27letá žena nápad, že by si mohla po odchodu z restaurace jít ještě zajezdit na kole. Ovšem nikoli na svém. Věděla, že se v bydlišti její kamarádky jízdních kol nachází hned několik. Cestou potkala svého známého. Zřejmě s myšlenkou na to, že pro své zdraví i za cenu trestné činnosti něco udělá, jej přesvědčila, že by si mohli na kole zajezdit spolu. Vydali se tak do bydliště kamarádky. Po vstupu do domu, v nebytových prostorách, mladá žena objevila dvě jízdní kola. Pečlivě vybírala a vzala si to, o kterém si myslela, že je pro ni nejlepší. Její 37letý kamarád čekal před vchodem do domu a „výběru“ kola se neúčastnil. Poté mladá žena vyšla ven z domu i s jízdním kolem a spolu s kamarádem se jeli projet po městě. Zřejmě ve chvíli, kdy si byla jistá, že pro své zdraví již udělala vše, přestala kolo potřebovat. Odhodila jej a více se o něj nezajímala.

Policisté po přijetí oznámení okamžitě začali věc vyšetřovat. Zjistili, že objekt, ze kterého bylo jízdní kolo odcizeno, je opatřen kamerovým systémem. Po shlédnutí záznamu měli jasno.

Přečinu krádeže se dopustila 27letá žena, která již v minulosti spáchala majetkovou trestnou činnost. Na policejní služebně se k věci mladá žena doznala. Svým jednáním způsobila škodu ve výši 11tisíc korun.
Policisté jí ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.

Celkové statistiky krádeží jízdních kol v rámci Libereckého kraje a Územního odboru Liberec, za rok 2016.

Na Liberecku jsme evidovali celkem 73 případů krádeží jízdních kol, z čehož bylo 20 případů objasněno. Způsobená škoda přesáhla jeden milion korun.

V celém Libereckém kraji jsme za rok 2016 evidovali 209 případů krádeží jízdních kol, z nichž  57 případů se podařilo objasnit. Způsobená škoda přesáhla tři a půl milionu korun.
 

13.3.2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem