Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Host hotelu přišel o zlato

Most - Okradly ho ženy, které sám pozval; Neměl čím topit, porazil tři břízy.. 

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 32letou ženu z Mostu a její příbuznou, 31letou ženu z přečinu podílnictví. Podle policistů měla starší z obviněných začátkem dubna v jednom horském hotelu na pokoji odcizit zlato jednomu z hostů, který tam přenocoval. Ten přijel na hotel s přáteli strávit víkend a do hotelu na jeho pozvání přijela i 31letá žena, která se s poškozeným zná. Přivezla s sebou svoji příbuznou. Ta pak v pokoji odcizila poškozenému muži dva zlaté řetízky s přívěskem v hodnotě 290 tisíc korun, které si ukryl pod polštář. Z hotelu pak obě ženy ještě v noci odjely. Poškozený až na druhý den ráno zjistil, že mu z věcí chybí dva zlaté řetízky. Policie následným šetřením zjistila, že krádeže šperků se měla dopustit starší z žen. Jeden řetízek stačila prodat v jedné mostecké restauraci za 58 tisíc korun. Část peněz utratila. Druhý řetízek pak měla předat své mladší příbuzné, kterou prý požádala, aby řetízek prodala, protože potřebuje peníze. Policisté zajistili řetízek, který byl prodán a mají i část peněz, které pachatelka za prodej utržila. Kde je druhý řetízek, zatím policisté nezjistili. Obě obviněné ženy jsou stíhány na svobodě. Za jejich jednání jim hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Neměl otop, tak šel pokácet břízy

Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 45letému muži z obce na Litvínovsku. Ten měl za obcí v areálu, který patří těžební společnosti, vykácet motorovou pilou tři vzrostlé stromy. Jednu břízu stačil nařezat na malé špalky a uložit do zadní části dodávkového vozidla, se kterým na místo přijel. V dalším řezání mu zabránili policisté, kteří na místo přijeli. Muž policistům tvrdil, že má na kácení stromů povolení, které má doma. Nakonec však žádné nepředložil. Stromy prý pořezal, protože nemá doma čím topit. Naskládané dříví musel na pokyn policistů z vozidla vyložit a nechat spolu s dalšími dvěma dosud nepořezanými břízami na místě. Poškozená společnost vyčíslila způsobenou škodu na částku 7 958 korun.


 

Recidivista opět kradl, vybral z auta autobaterii

Mostecká policie vypátrala pachatele, který vykradl zaparkované auto v Mostě. Jeho majitel si koncem března v podvečer odskočil za svým známým do jeho obchodu, a když se asi po dvou hodinách k svému vozidlu vrátil, zjistil, že měl nevítaného návštěvníka. Ten do auta vnikl násilím, a poté uvnitř odcizil drogistické zboží. Následně z motoru vybral autobaterii. Poškozený majitel vyčíslil škodu na tři tisíce korun. Policie z přečinu krádeže vloupáním obvinila 26letého muže z Mostu a stíhá ho na svobodě. Kriminalisté šetří i to, zda na krádeži neměla podíl další osoba. Lup nebyl zajištěn, pachatel ho prodal. Obviněný kradl již v minulosti a v roce 2010 se vrátil z vězení, kde se odpykával nepodmíněný trest za krádež.


 

V obchodě najel vozíkem na bývalou ženu a nadával jí

S nepochopením se setkala jedna mladá žena u svého bývalého partnera. Ten v jednom mosteckém supermarketu minulý týden na ženu najel nákupním vozíkem, kdy ji měl zasáhnout do oblasti břicha. Muž při tom ženu častoval sprostými nadávkami. Přitom poškozená po něm požadovala jen podpis a souhlas s tím, že jejich dítě bude očkováno. Žena vyhledala lékařské ošetření. Případ šetří policie pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.


 

Řídil a přitom měl v dechu přes dvě promile

Řidiči osobního vozidla tovární značky Peugeot bylo mosteckými policisty sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muže kontrolovali policisté v centru města Mostu a provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla opakovaně pozitivní. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté mu další jízdu zakázali a odebrali mu řidičský průkaz. Motorista skončil v policejní cele a následně na druhý den byl vyslechnut. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 

Kabelka přilákala zloděje

Krást na velkém parkovišti u jednoho mosteckého supermarketu se včera odpoledne nerozpakoval neznámý pachatel. Ten krátce po 15. hodině vnikl do zaparkovaného osobního vozidla poté, co si všiml, že na sedadle leží dámská kabelka. Do vozidla vnikl zatím neznámo jak, a z vozu odcizil kabelku. V ní měla poškozená peněženku, doklady, finanční hotovost a platební kartu. Škodu mladá žena odhadla na tři tisíce korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostecká policie.


 

Pyrotechnik odvezl německé pumy

Obrniční policisté včera vyjížděli k případu ohlášeného nálezu neznámé výbušniny. Tu objevili pracovníci kamenolomu poblíž obce Želenice na Mostecku. Policisté na místě zjistili, že se jedná o staré letecké pumy z druhé světové války, které se v 50. letech používaly k trhacím pracem v kamenolomu. Na ohledání předmětu byli přizváni pyrotechnici. Ti určili, že jde o německé letecké pumy bez roznětek. Ty si převzali a převezli je do prostoru u Ralska k likvidaci.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. dubna 2012


 


 


 

vytisknout  e-mailem