Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Host okradl hostitele

MOST - Domů pozval neznámého z restaurace, ten ho okradl; Pracovala na zahradě, zloděj kradl v domě; Za minutu přišel o desetitisíce.  

 Recidivista opět kradl, šel do vazby

Mostecká policie objasnila čtyři případy, kterých se měl dopustit již trestaný 34letý muž, který se v únoru vrátil z výkonu trestu odnětí svobody. Kriminalisté zjistili, že muž má na svědomí čtyři krádeže, které měl spáchat v červenci a srpnu. Staršího muže připravil o mobil a auto, když se s ním seznámil v restauraci a ten ho pozval k sobě domů, i když ho vůbec neznal. Hostitel usnul, a ráno zjistil, že neznámý host zmizel a s ním i jeho mobil a klíče od auta. Když se šel podívat před dům, kde mělo stát jeho vozidlo, bylo místo prázdné. Auto ani mobil policie nezajistila. Přístroj lapka prodal a auto prý kdesi odstavil. Kradl i v restauraci, kde byl jako host a všiml si na židli odložené kabelky. Rychle s ní zmizel a následně se pokusil vybrat z bankomatu pomocí nalezené karty peníze. Neuspěl. V srpnu vnikl v Litvínově do zaparkovaného uzamčeného vozidla a odcizil z něj nářadí v hodnotě deseti tisíc. V Meziboří vnikl do kanceláře nezajištěným oknem a odnesl si stolní počítač a monitor za 12 tisíc korun. Policie muže z Litvínovska obvinila z přečinu krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policie podala podnět na vazební stíhání, soud vazbu nakonec uvalil.


 

Kradl v domech, tělocvičně a na zahradě

Pět krádeže má mít dle policie na svědomí 22letý muž z jedné obce na Litvínovsku. Policie ho obvinila z přečinů krádeže a porušování domovní svobody a stíhá ho na svobodě. Obviněný měl ve druhé polovině července vniknout přes otevřené okno do domu v obci na Litvínovsku, v době, kdy jeho majitelka spala. Uvnitř odcizil finanční hotovost, tablet a další věci, vše za osm tisíc korun. Začátkem srpna v jiné vsi na Litvínovsku se v odpoledních hodinách vloupal do tělocvičny, ze které odnesl několik činek na cvičení a hodily se mu i kovové přídavné kotouče na činky. Tento měsíc na Litvínovsku přelezl plot u domu a ukradl volně odložené horské jízdní kolo v hodnotě deseti tisíc korun. Kolo bylo zajištěno a vráceno původnímu majiteli. Jiný den o prázdninách opět překonal v dopoledních hodinách oplocení u rodinného domu a vstoupil dovnitř, když využil otevřených dveří do domu. Majitelka byla sice doma, ale v době krádeže pracovala na zahradě. Z cizí domácnosti nezvaný host odcizil finanční hotovost, kterou objevil ve skříni, šperky a hodinky. Poškozená vyčíslila hmotnou škodu na 15 tisíc korun. Minulý týden se dostal na zahradu, kde našel měděný kabel. Odnesl ho, vypálil a zpeněžil ve sběrně. Celkem muž napáchal škodu za více jak 30 tisíc korun. Odcizené věci obviněný prodal různým osobám. Trestné činnosti se dopustil i přesto, že byl již za majetkový delikt odsouzen nepodmíněným trestem.


 


 

Kdosi ukradl tři jízdní kola

Tři jízdní kola zmizela v nočních hodinách z jednoho sklepa mosteckého domu. Neznámý pachatel v obytném domě vnikl do sklepních prostor a tam se vloupal do kočárkárny. Z ní odnesl dětské kolo značky Velamos a dvě horská jízdní kola pro dospělé. Poškozený majitel věc předal mostecké policii a cenu kol odhadl na částku 14 tisíc korun.


 

Řidička řídla pod vlivem pervitinu

Za volant svého vozidla usedla 25letá žena z Mostu dvakrát pod vlivem drogy. Zjistili to policisté při silniční kontrole, kdy ženu kontrolovali na silnici mosteckého okresu. Poprvé to bylo u obce Sedlec, kde žena měla pozitivní test na přítomnost drogy, podruhé hlídka řidičku zastavila poblíž obce Bečov a kontrola na návykové látky vyšla opět pozitivně. Mladá motoristka se následně podrobila odběrům krve. I výsledky toxikologické zkoušky byly pozitivní a ukázaly na skutečnost, že žena byla při řízení v obou případech ovlivněna metamfetaminem. Policisté obvodního oddělení v Obrnicích ženě sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky. Případy jsou šetřeny ve zkráceném přípravném řízení.


 

Policisté v současné době častěji než dříve přistihují řidiče, kteří jezdí pod vlivem návykových látek, kdy jde zejména o drogy. Případy ovlivněných řidičů marihuanou či metamfetaminem nejsou ojedinělé a počty odhalených případů se pomalu dostávají na úroveň motoristů, kteří řídí pod vlivem alkoholu. Policie v Mostě má v rámci silničního dohledu a preventivních aktivit jednu z priorit právě odhalování motoristů, kteří svým nezodpovědným chováním ohrožují další účastníky silničního provozu. Jen v letošním roce bylo šetřeno celkem 74 případů trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a další jsou šetřeny v rámci přestupkového řízení. Nepříznivá je skutečnost, že počty osob, které řídí pod vlivem drog, narůstají.


 

Během minuty přišel o desítky tisíc korun

Nemilé zjištění čekalo jednoho motoristu z Mostu tento týden. Časně ráno stál se svým vozidlem na parkovišti na sídlišti Výsluní. Měl otevřený kufr a hledal něco uvnitř vozidla. Když se vrátil zpět k zavazadlovému prostoru a hodlal si z něj odnést osobní věci, zjistil, že mu někdo během jedné minuty odcizil peněženku, kterou měl v zadní části vozu položenou. Neznámý lapka, který se portmonky zmocnil, odcizil finanční hotovost ve výši několika desítek tisíc korun. Případem krádeže se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení, kteří po neznámém pachateli pátrají.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 29. 8. 2013


 


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem